Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Voormalig rechthuis ('t Reghthuys') en voormalig Raadhuis. Monumentaal bouwwerk met afgeronde hoeken aan de voorzijde een fronton met beeldhouwwerk, gedragen door twee zuilenparen en een koepeltoren in Lodewijk XVI-stijl. in Westzaan

flag Top 100 rijksmonument
Kerkbuurt 35
1551 AB, Westzaan (Gemeente Zaanstad)
Noord Holland
Bouwjaar: 1781-1783
Architect: J.S. Creutz
Publicatie: 19680514
Rijksmonument ID: 40005
Type: Gebouw
Bekijk wikipedia

Top 100 omschrijving

Het raadhuis van Westzaan is een voormalig rechthuis ('t Reghthuys') en voormalig raadhuis dat in 1781-1783 werd gebouwd. Het ontwerp was van architect J.S. Creutz uit Amsterdam.

Omschrijving van Voormalig rechthuis ('t Reghthuys') en voormalig Raadhuis. Monumentaal bouwwerk met afgeronde hoeken aan de voorzijde een fronton met beeldhouwwerk, gedragen door twee zuilenparen en een koepeltoren in Lodewijk XVI-stijl.

Voormalig RECHTHUIS, sinds 1820 raadhuis. Monumentaal bouwwerk met afgeronde hoeken aan de voorzijde een fronton met beeldhouwwerk, gedragen door twee zuilenparen en een koepeltoren in Lodewijk XVI-stijl. Opgetrokken in 1781-'83 door J.S. Creutz. Raadzaal in Lodewijk XVI-stijl. In de secretarie, vroeger weeskamer, een schouw in Lodewijk XV- en XVI-stijl.

Tags: openbare gebouwen,gerechtsgebouw,bestuur,recht., overh.geb.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Voormalig rechthuis ('t Reghthuys') en …
location_on Monumenten Kaart rond Westzaan

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!