Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Raadhuis Voorm. raadhuis in Joure

star star star star (2)
Midstraat 10
8501 AP, Joure (Gemeente Den Scharsterland)
Friesland
Bouwjaar: 1858 (gevel)
Publicatie: 19680910
Rijksmonument ID: 20834
Type: Gebouw

Omschrijving van Raadhuis Voorm. raadhuis

Voormalig raadhuis, thans verpleeghuis de Flecke. Zeven traveeën breed pand waarvan er drie een midden risaliet vormen, bekroond door een groot tympaan; balcon op Ionische zuilen. Alle vensters omlijst; beneden halfrond gesloten,boven rechthoekig en met acht ruiten. Kroonlijst met triglyphen. Op het flauw hellende schilddak hoekschoorstenen met borden.

Tags: openbare gebouwen,overheidsgebouw,bestuur,recht., overh.geb.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Raadhuis Voorm. raadhuis
location_on Monumenten Kaart rond Joure

Recensies (2)
  Raadhuis Voorm. raadhuis Raadhuis Voorm. raadhuis
  Midstraat 10, Joure, Friesland, NL
 • star star star star
  3
  Nog meer verwarring: Wat heeft de foto van het witte pand met wolfseinde (waarin thans een klokkenmakerij) aan het Douwe Egbertsplein te maken met het voormalig raadhuis aan de Midstraat? De beschrijving van het prachtige laat-empire raadhuis met de typische rondbogenstijl, voorname allure en fraaie verhoudingen doet overigens geen recht aan de schoonheid van deze gevel/dit gebouw (als van het oorspronkelijke interieur nog iets over is. Waarschijnlijk niet, het bedroevend lage esthetisch besef en niveau van het gemiddelde gemeentebestuur in acht nemend).
 • Raadhuis Voorm. raadhuis Raadhuis Voorm. raadhuis
  Midstraat 10, Joure, Friesland, NL
 • star star star star
  3
  Ik begrijp niet waarom hier een mix is gemaakt van twee voormalige raadhuizen van twee uit elkaar liggende locaties in Joure. Het gaat toch om het fraaie laat-empire raadhuis in de Midstraat? Waar is bijvoorbeeld het getoonde interieur uit afkomstig? Uit het raadhuis later gebouwd op landgoed Heremastate? (Inmiddels opnieuw en volkomen visieloos vervangen door een absoluut betonnen GEDROCHT, waarbij de aanblik van het prachtige Engelse landschapspark voorgoed is verknald!! Graag onmiddellijk afbreken). Of is het interieur afkomstig uit het neo-klassieke pand aan de Midstraat? Zeer verwarrend.