Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monument recensies (1023)

Rijksmonument Beschrijving Beoordeling
Rentenierswoning met aangebouwde garage Recensie door: Gerardus Grijpma (2017-10-13)
Lol mijn oom Jan toch maar. ..rijksmonument..
Huize Noordijk Recensie door: Dhr. T. Doornebosch (2017-10-13)
Huize Noordijk is gebouwd in 1806. Voor info of foto's: https://www.facebook.com/groups/286289128516737/
De Twee Gebroeders Recensie door: Niek van Eekelen (2017-10-10)
Bij de eigendomsoverdracht in 1981 is de ingang van de molen verplaatst naar de Amerikalaan (nr 10-c.)
Welgelegen Recensie door: Dennis Groen (2017-10-08)
Hoe kan een pand wat al in iedergeval 42+ jaren geleden is gesloopt/afgebrand/weggedreven nog steeds monument zijn, ik heb 42 jaar in de buurt gewoont tot op heden, heb bolman tapijt gebouwd zien worden en weer afgebroken op de locatie van het "monument" . En nu een grasvlakte ? Spookhuis? Mvg Dennis Groen
Huis Born Recensie door: Marc Hollander (2017-10-06)
Onbegrijpelijk dat de Gemeente het achterdeel niet verder consolideert. SInds 1930 is het huis ernstig vervallen en het uiteenvallen gaat nu steeds sneller. Zonde!!!
Siet U Selfs Recensie door: Peter Jan de Jong (2017-10-06)
Geweldig huis! Het zou erg jammer zijn als het tegen de vlakte zou moeten. Want je weet het maar nooit in Heeg. Gelukkig woon ik in Joure.
De Vriendschap Recensie door: Anoniem (2017-10-02)
Uiterst charmante lief uitziende ex-korporaal wist ons hartelijk te ontvangen met de zin: "je hoeft je kont niet te keren en 'ze' jatten de boel leeg". Vervolgens werd ik tot twee keer toe gevraagd of ik wel zeker wist of ik niks had gestolen. Nadat ik hem had overtuigd dat ik niet was gedesinteresseerd in zijn meel - om de absurditeit van zijn aantijgingen te ontkrachten - bekoelde deze man iets. Toen vroeg hij of we in Nederland waren geboren; "Aangezien elke Nederland toch wel moet weten wat de geschiedenis is van deze bijzondere Korenmolen in Veenendaal." In zijn ogen waren wij dus niet goed opgevoed gaf hij aan. Wij zijn toen niet meer ingegaan op zijn rond uit absurde en onbeschofte opmerkingen. We zijn heel aardig gebleven, al was dat wel een grote uitdaging. Het was duidelijk dat deze medewerker erg gefrustreerd is over zijn (sociale?) werkplek en dat wij het moesten ontgelden. We bezochten deze plek omdat we zelf in Veenendaal wonen en zakenrelaties over hadden uit China. Onze partners uit China hadden gelukken niks in de gaten en hebben genoten van de Koren Molen! Het was een bizarre situatie, maar we hebben onze gasten weten te vermaken. We hopen dat de gemeente Veenendaal zich toch eens goed beraadt over wie zij aanstellen om dit monumentale pand te tonen aan het grote publiek.
Vroom en Dreesmann Recensie door: David Efdé (2017-10-02)
Inmiddels is V&D alweer enige tijd verdwenen uit het pand en gaat het Canadese warenhuis Hudson's Bay zijn intrek nemen; http://www.nhnieuws.nl/nieuws/188247/Definitief-Hudson-s-Bay-betrekt-V-D-pand-Haarlem
Laag huisje met topgevel Recensie door: Joris (2017-10-01)
Zeer mooie woning
Voormalige zadelmakerij met woning, gebouwd in een sobere, Ambachtelijk-traditionele stijl in opdracht van de familie De Koning Recensie door: Jacolien de Koning (2017-09-27)
Is dit monument te bezoeken?