Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monument recensies (818)

Rijksmonument Beschrijving Beoordeling
't Joppe: koepel Recensie door: Hans Hoog Stoevenbelt (2016-09-19)
Inderdaad gaat het slecht met de Koepel. Wel een goed idee om de Koepel te gebruiken als schrijversplek, maar ook als kunstenaarsplek in het algemeen. Schrijvers, Dichters, Schilders, Tekenaars, Muzikanten etc. zouden hier dankbaar gebruik van kunnen maken.
Oude stadhuis Recensie door: Joran van der sloot (2016-09-19)
Hartstikke mooi gebouw
Nederlands Hervormde Kerk. Gotische kerk Recensie door: HENK VAN AERT (2016-09-14)
L.S. Bij de foto's van de kerkschat wordt steeds vermeld dat de schat werd opgegraven in de pastorietuin. Dit is, volgens mij, onjuist. De pastorie stond aan de huidige Gasthuisstraat, terwijl de schat werd gevonden in de tuin van Van de Rijzen aan de huidige Kromstraat, recht tegenover de oorspronkelijke ingang van de Sint Martinuskerk. De pastorie lag ver van de kerk vandaan. Met vriendelijke groet, Henk van Aert.
Wapen van Jeruzalem Recensie door: Louky van Keijzerswaard (2016-09-13)
Ik ken het huis heel goed omdat mijn grootouders daar woonden. Met pijn in het hart zie ik ook hoe de binnenzijde is gesloopt! De voorkamer was niet groot, maar had vervolgens met een klein trapje het kleine toneel, gevolgd door het grote toneel, dat weer een uitgang had op de trap. Aan de achterzijde van het grote toneel kon je heerlijk door kleine raampjes in de grote keuken kijken. Het huis had geen toilet (wel een poepdoos achter en geen stromend warm water. Ook geen koud water op de slaapkamers, maar de befaamde lampetkan. Voor een kind om te spelen was het het mooiste huis in de wereld!
Het Kasteel - Koninklijke Militaire Academie Recensie door: Aantje (2016-09-12)
wij waren tijdens de open monumenten dag 2 min te laat voor de rondleiding van 16:00, wij mochten van een zeer norse en onvriendelijke heer niet meer achteraan sluiten - dag verpest.
Sint-Willibrorduskerk Recensie door: Aart de Kort (2016-09-11)
Het orgel is niet van Adema, maar is oorspronkelijk gebouwd door de fa. Vermeulen te Alkmaar.
Kerkhof van Klein Maarslag Recensie door: M Wiersema (2016-09-11)
In de grond aangegeven de grondvesten van het in het begin van de negentiende eeuw afgebroken kerkje. Met daarin de familiegraven van de familie Wiersema uit het begin van de zeventiende eeuw.
de Grebbe Recensie door: pechler (2016-09-08)
heel gaaf
Teemsbrug Recensie door: Johann Van Delft (2016-09-08)
ik heb een leuke oude foto, kan ik die plaatsen - zo ja - Hoe doe ik dat?
Martinuskerk Recensie door: Pieter Hulshof (2016-09-07)
Wat een geweldig mooie kerk. Boek gekocht over de geschiedenis, heel mooi geschreven. Rondleiding gehad van Koster Andre Vink...een belevenis wat weet deze man veel. Een must om te bezoeken en het boek te kopen. Iedere vrijdagmiddag open (apr-okt)