Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monument recensies (895)

Rijksmonument Beschrijving Beoordeling
Begraafplaats Zorgvlied: grafmonument van P.W. Janssen Recensie door: Pauline Wesselink (2017-03-04)
Een poos geleden stuurde ik hierboven een correctie. Omdat op veel plekken een foute naam van de beeldhouwer vermeld staat, zou het u sieren als tenminste op de site van Rijksmonumenten de naam juist komt te staan! Hier ziet u info over de beeldhouwer: https://de.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Kautsch
Twee herenhuizen Recensie door: p.hoefnagels (2017-03-02)
deze 2 herenhuizen zijn van de hand van de arnhemse architect Agelink die ook de huizen de Sweerts de Landasstraat 46 en 48 heeft ontworpen.
Mooi dorpshuis met dwars zadeldak tussen zijtopgevels waarvan de linkse evenals het dak met leien bekleed is; zesdelige schuiframen; bijgebouwtje (oorspronkelijk koetshuis) met topgevels en zadeldak Recensie door: C. van der Velden (2017-03-02)
Het huis is een oude pastorie uit 1821
Munttoren Recensie door: Manouk Berkheij (2017-03-02)
Het monumentnummer klopt niet. Zodra ik zoek op het monumentnummer: 3729, krijg ik een totaal ander monument. Dit zal aangepast moeten worden om verwarring te voorkomen.
Ons' Lieve Heer op Solder - Museum Amstelkring Recensie door: Bakker (2017-03-01)
Jammer dat u het pand, wat nu de ingang van het museum is ,niet bewaakt heeft. Zo'n modern winkelpand past hier niet.
Sint-Antonius van Paduakerk (Hoefstraatkerk) Recensie door: p. van der ven (2017-02-27)
Twee vergissingen in het bovenstaande: de Antonius-van-Paduakerk in Tilburg is niet vernoemd naar de Rotterdamse "reder" Grewen. De gulle gever heette geen Antonius maar Johannes (Jan) Petrus. Nog altijd heet een straat vlakbij de Jan Grewenstraat, Hij was ook geen reder maar een commissionair in effecten. Jan Grewen van een vurig vereerder van Antonius. Dezei had begin 13de eeuw eens een steenrijke vrek zijn hart terugbezorgd dat de laatste was verloren en in zijn kluis bij zijn geld had laten liggen. Aldus de overlevering en een treffende fresco.
Kazemat K 21 Recensie door: J Manders (2017-02-26)
De Vossenberg is niet gelegen in de Kern Baarlo van Peel en Maas maar In Meijel
Sint Joris Gasthuis Recensie door: Cor Hageman (2017-02-23)
Ik heb er mijn B-Verpleegkunde opleiding gedaan in de periode 1959 t/m 1964 en woonde er met veel plezier..
De Poort der Geulvallei: voormalig landhuis - thans - hotel Recensie door: Linda Kos-Overboom (2017-02-21)
bij de familie coumans in het zelfverzorgshotel Dat ik meneer coumans aan de telefoon kreeg voor te reseveren kreeg meneer coumans aan de telefoon. ja zeker ik heb een mooie kamer voor jullie aan de rechter voorzeide. En later zei hij neem je tante betje maar mee toen zei ik tante betje gaat niet mee zal ik wel doen een koffie filters mee nemen dat bedoel de meneer coumans met tante betje We kwammen aan na een lange rijs met de trein we kreeg een zolderkamertje op de 2 de verdieping de vlokkenstof vlogen om onze oren .En weet ook nog mevr van dalen uit delft die leek wel de kokin van de keuken mevr daien had altiijd genoeg eten. En dat ze naar huis ging stond haar vlaai nog in de koelkast wij nog achter mevr van Dalen aan om de kruisbessen vlaai te brengen maar hellaas mevr van Dalen was al weg toen hebben wij met mensen uit Denhaag en uit G overvlakee en uit lage zwaluwen de vlaai maar opgegeten van haar en de laaste avond hadden appels geplukt uit de bomen van familie Coumans de appels waren lekker
Voormalige N.H. Pastorie Recensie door: c schols vd weijden (2017-02-20)
de pastorie wordt nog staads bewoont door de dominee van de protestantse gemeente .