Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monument recensies (818)

Rijksmonument Beschrijving Beoordeling
Woonhuis is een voormalig molenhuis Recensie door: Jan Leeuwendael (2016-10-03)
Weliswaar is het pand deels afgebrand, maar wordt in 2016-2017 volledig onder architectuur herbouwd door fa. De Bonth uit Vlijmen.
Woonhuis, voorzien van elementen van de Delftse School gecombineerd met meer moderne details zoals betonnen en stalen onderdelen Recensie door: pawm. leijte (2016-10-03)
het huis is gebouwd in 1933 en de architect is Jos Deltrap. Kopie originele tekeningen aanwezig
Sint-Nicolaaskerk Recensie door: rens (2016-09-30)
mooi traditioneel kerkgebouw met mooie details.
Huis met ingezwenkte halsgevel met halfronde zandstenen topafdekking Recensie door: Van der Werf (eigenaar) (2016-09-28)
Dit huis heeft een 15eeuws muurschildering (tapijtschildering) in de woonkamer.
Voormalige school Recensie door: Piet Korse (2016-09-25)
Ik kom uw site tegen waarin staat aangegeven dat de "Voormalige school in Kollum" Mr Andreaestraat 2 A 9291MA Kollum (gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland) thans werkplaats is, maar dit pand is jaren geleden (± 1990?) gerestaureerd en omgebouwd tot 2 woningen.
Boerderij bestaande uit een ten dele gepleisterde bakstenen woonvleugel met verdieping en pannen zadeldak Recensie door: Eduard van den Berg (2016-09-24)
Wordt momenteel 240916 volledig, authentiek, prachtig en met zorg ingrijpend gerestaureerd
Bornrif, woningen vuurtorenwachters Recensie door: mw. l.kersten (2016-09-24)
Ik heb als 11-jarig kind samen met mijn jongere zusje 6 weken in de GroteSchoolvakantie bij de Vuurtorenwachter en zijn vrouw in huis gewoond. Ik meen tante Bep en Ome Hielke. Het was een fantastische vakantie. Wij waren hier heel gelukkig. Voor het eerst Kruisbessen plukken..de kabouterhuisjes in het bos..in de duinen liggen kijken naar de meisjes en jongens in de vakantiehuizen. Liedjes als 'peter is mijn ideaal....' garnalen vangen en eten..Een egeltje gered uit een beerput...met gevaar voor eigen leven...vooroverhangend in die beerput...samen met mijn zusje en Corrie, die in 1 van de kleine huisjes woonde aan het pleintje..wat een fantastische tijd...
Graf Nicolaas Beets Recensie door: NW Bokhove (2016-09-23)
Intussen zijn grafstenen opgeknapt en op 10-9-2016 met kleine plechtigheid 'onthuld'.
Oude Pastorie Recensie door: GerSchnackers (2016-09-22)
Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat. Tussen Beek en Neerbeek staat nu Gasterij de "Oude Patorie" te pronken. De eerste indruk ervan is goed, héél goed, kun je wel zeggen. De eerste indruk is gewoon ‘WOW’. Ook al is nog niet alles af, het plaatje is nog mooier dan je je hebt voorgesteld, zo leert een rondgang door het gebouw. Exterieur en interieur zijn top. De gebruikte, duurzame materialen, met veel hout en mooie authentieke details maken het tot een compleet nieuw landschapselement. Je kunt een 3-tal vergaderruimtes boeken en ook de speciaal voor kinderen ingerichte ‘snuffelhoek’ is een echte aanrader om door kinderen ontdekt te worden. Voeg daarbij de vriendelijke, open ontvangst en bediening en een menukaart die gelijk indruk maakt, dan zeg je nog een keer WOW. De prijzen zijn heel vriendelijk en er worden veel hartige en smakelijke streekgerechten aangeboden. Zodra de terrassen achterom klaar zijn is dit een fijne plek om in een relaxte sfeer van een hapje en een drankje te genieten. Ook is de locatie een prachtige uitvalsbasis voor vele wandelingen door de omgeving. Gasterij de Oude Pastorie is nu al een aanwinst en aanrader in de gemeente Beek. Voor wat de openingstijden betreft:: woensdag en donderdag van 11.00 uur tot 18.00 uur vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 20.00 uur.
De Bouwing Recensie door: Heusdens (2016-09-21)
2016 gerestaureerd