Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monument recensies (1070)

Rijksmonument Beschrijving Beoordeling
Buitenplaats 'Rozenburg' Recensie door: Chr.van der Feen (2018-02-19)
Volgens mijn familiegeschiedenis heeft mijn betovergrootmoeder, Johanna Catharina Ackermans, in de zomers ook op Rozenburg gewoond. In de winters verbleven zij in Middelburg aan de Lange Viele.
Oude watertoren Recensie door: Sophie (2018-02-18)
De mooiste watertoren van Hengelo!
Boerderij waarvan het in de 19e eeuw verbouwde woongedeelte een overblijfsel is van het laat-middeleeuwse Fraterklooster Hulsbergen Recensie door: Ruud van de Kerkhof (2018-02-18)
Dit is naar mijn bescheiden mening, de Vol en Papiermolen gebouwd in 1629 aan de Nye Grift, de door de Fraters gebouwde gracht.
Huis te Zaanen Recensie door: Willem Gunzeln (2018-02-16)
Momenteel in gebruik als unieke vergader en trainingslocatie met op de eerste etage twee appartementen
Zeepziederij De Adelaar Recensie door: Nico de Haan (2018-02-16)
ik denk dat we hier nooit antwoord op zullen krijgen Marchel :) Ik hou het nog steeds bij mijn verklaring. Het was een zeepziederij, als je je was met zeep wordt je schoon, ben je schoon dan ben je " door een ringetje te halen" :)
Keuterij Recensie door: Dick Bunskoeke (2018-02-14)
De keuterij is gebouwd voor 1844, omdat hij dan op de kaart van Achtkarspelen (W. Eekhoff) voorkomt. In 1832 (kadaster) bestond hij nog niet.
Pand met eenvoudige trapgevel. Toppilaster met sierankers; waterlijst en ontlastingsboog Recensie door: Cor de Wit (2018-02-10)
Na een goede schilderbeurt en een Belgische hard stenen stoep het mooiste pand uit de straat!!!
Molenrestant Polder Nieuwkoop en Noorden, Achtkante Molen/ Nieuwe Ziende Molen Recensie door: j (2018-02-09)
Volgens mij de verkeerde molen op de foto. Deze staat aan Achttienkavels en is in betere staat dan de Ziendeweg.
Hervormde kerk, grafzerken Recensie door: Hans v.L. (2018-02-05)
De kerk was door bouwvalligheid niet meer te redden en is in 2015 gesloopt. Het Van Oeckelen orgel is verplaatst naar de kerk van Oldenziel, de monumentale grafzerken die zich in de kerk bevonden zijn afgedekt.
Café 't Hart van Lieveren Recensie door: Ernesta Schuurman (2018-02-04)
Moi , vanmörgen hounder kocht en op weeromweg stopt bie t Hart van Lieveren . De lichtn waren asn ,hij was lös . Echt woar luu ik stapde noar binnen en t was asof ik ,,tig joar trugge in tied ging . Waaiers boven toneelpaneeln , karpettn op toafel , olle cafébiljart ,grode stamtoafel ,caféstouln dei joe veurvast bekend veurkomen en zwaart wit fotoos van verainns aan de muure .... Dr waren twei mannen aan biljartn ; Kennen we hier kop kovvie kopen ? vruig ik . Ja hoor , antwoord ain van de mannen met n duudelk Fraise tongval , Bouke hait he . De kovvie was lekkermet n schoaltje metzat suuker en kovviemelkcupjes . Nee huer gain kinderachteg gedou met ain cupje kovviemelk woar as joe hom open joen doeme in schot en de helfte op toafel vlaigt .. K mog fotoos moaken en rondkieken ... wat n heerlijke kroeg . Dr is n rookruumte woar je gezelleg zitten kennen . Joa de bekeurn t had Bouke ainmoal € 600,-kost dat gebeurde hom noit weer . ain ding ..... je moutn dr noit hengoan as je hoast hebben T is n kroeg , café woar je zen wordn , zulfs ik