Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monument recensies (1119)

Rijksmonument Beschrijving Beoordeling
Boerderijcomplex: boerderij van het hallehuistype, opgetrokken in bruine baksteen, onder deels rieten en deels met muldenpannen gedekt zadeldak met nokvorst, wolfeinden en uilenborden Recensie door: freek hopster (2018-09-14)
Opgenomen in de stichting Twentse erven inTwente
Fusilladeplaats Recensie door: Corry Pollemans (2018-09-09)
Indrukkend
De Vonk Recensie door: Theodora van den berg (2018-09-07)
n Prachtige entree met de glas in lood ramen. Moet je binnen geweest zijn.
Huis 'int paradijs' Recensie door: Finn Kaare (2018-09-07)
Dette er et flott hus med mange gode detaljer. Eierne har tatt godt vare på denne kulturskatten.
Ambachtsschool Recensie door: hcm.burgers@gmail.com (2018-09-07)
Op de foto rechtsboven klikken levert een mooi plaatje op Roland. Volgens mij zit er verband in met het ontwerp voor de school in Hulst, ZVl.
Aula Recensie door: Koos Massar (2018-09-06)
De aula is in 1829 gebouwd!!
Handels Beurs, sinds 1987 Beurs World Trade Center Rotterdam Recensie door: Jan de Vries (2018-09-03)
Vreemd dat er foto's van het Groothandelsgebouw bij het artikel staam.
Huis Zuidewijn: hoofdgebouw Recensie door: kees (2018-09-03)
Beste Leegstand is achteruitgang, en dat zie je toch al wel aan dit kasteel, de gevels -puilen uit door vocht in de balken waarschijnlijk waardoor ze langer worden en dus de geven wegdrukken. er woont niemand die de zaak kan beschermen door stook en laten luchten op tijd. Ik zou dat wel kunnen, er dus wonen en klusjes doen, ik kan veel en ben erg technisch en precies, behoud van alle oudheden is een must, muren wat bijwerken, omdat ze voegen loslaten door vocht, het staat in klein stukje bosgebied waar vocht aanwezig is, niet veel zon in zomer. Ik zou dus kunnen leegstandswonen en mijn kennis ook er in steken, kan zelfs met een cnc dingen kopieren zoals rotte kozijnen bijvoorbeeld. Alles wel met mate wegens dat ik artrose heb, maar wellicht vinden gepensioneerde bouwvakkers dit ook wel leuk om zo,n erfstuk te herstellen, als dat nog kan. Het is oud weet je, 500 jaar is erg oud, en hou is het houtwerk en zo.
Kerkhof van Klein Maarslag Recensie door: MU Wiersema (2018-08-28)
Zeer oude graven binnen de contouren van het oude verdwenen kerkje van Klein Maarslag. Familiewapens van de Wiersema familie. Een bezoek waard.
Boerderij onder rieten wolfdak, met middenlangsdeel boven welks toegang het wolfeinde op een schuin schot met laadvenster en luik voor de hooizolder Recensie door: Annemariken Hilberink (2018-08-27)
De foto is inderdaad niet van Pepereind 9, maar van Pepereind 7 Foto's van Pepereind 9 zijn te vinden op http://hb-a.nl/project/207-cromvoirt-2/