Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monument recensies (1023)

Rijksmonument Beschrijving Beoordeling
Molenrestant Polder Nieuwkoop en Noorden, Achtkante Molen/ Nieuwe Ziende Molen Recensie door: j (2018-02-09)
Volgens mij de verkeerde molen op de foto. Deze staat aan Achttienkavels en is in betere staat dan de Ziendeweg.
Hervormde kerk, grafzerken Recensie door: Hans v.L. (2018-02-05)
De kerk was door bouwvalligheid niet meer te redden en is in 2015 gesloopt. Het Van Oeckelen orgel is verplaatst naar de kerk van Oldenziel, de monumentale grafzerken die zich in de kerk bevonden zijn afgedekt.
Café 't Hart van Lieveren Recensie door: Ernesta Schuurman (2018-02-04)
Moi , vanmörgen hounder kocht en op weeromweg stopt bie t Hart van Lieveren . De lichtn waren asn ,hij was lös . Echt woar luu ik stapde noar binnen en t was asof ik ,,tig joar trugge in tied ging . Waaiers boven toneelpaneeln , karpettn op toafel , olle cafébiljart ,grode stamtoafel ,caféstouln dei joe veurvast bekend veurkomen en zwaart wit fotoos van verainns aan de muure .... Dr waren twei mannen aan biljartn ; Kennen we hier kop kovvie kopen ? vruig ik . Ja hoor , antwoord ain van de mannen met n duudelk Fraise tongval , Bouke hait he . De kovvie was lekkermet n schoaltje metzat suuker en kovviemelkcupjes . Nee huer gain kinderachteg gedou met ain cupje kovviemelk woar as joe hom open joen doeme in schot en de helfte op toafel vlaigt .. K mog fotoos moaken en rondkieken ... wat n heerlijke kroeg . Dr is n rookruumte woar je gezelleg zitten kennen . Joa de bekeurn t had Bouke ainmoal € 600,-kost dat gebeurde hom noit weer . ain ding ..... je moutn dr noit hengoan as je hoast hebben T is n kroeg , café woar je zen wordn , zulfs ik
De Blokker Recensie door: Geert Ouweneel (2018-02-01)
Van de Bl0okkerse Wipmolen wordt door sommigen beweerd dat hij door toedoen van de Spanjaarden in 1575 is afgebrand. Er is geen enkele authentieke bron die dit bevestigd. Bovendien blijkt uit een aantal andere bronnen dat er tussen 1575 en 1630 nog steeds een Blokkerse molen was. Wel is de molen in 1630 gesloopt en vervangen door een nieuwe. Dit blijkt uit een notariële akte die te vinden is in het Stadsarchief van Dordrecht (toegang 20, inventarisnummer 34, folio 56, datum 10-3-1631. Op de site staat een scan van deze akte. In 1786 wilde het gemeentebestuur van Alblasserdam de molen slopen en er een nieuwe achtkantige voor in de plaats zetten. De ingelanden waren desgevraagd tegen (te duur) en daarom is dat toen niet doorgegaan.
Sint-Caeciliakerk Recensie door: Maria Nales-Nijland (2018-01-24)
Zou u de naam van de kerk in Rietmolen willen wijzigen in Heilige Caecilia in plaats van Sint-Caecilia. Deze fout wordt vaak gemaakt. Ook op Wikipedia waardoor het publiek fout geïnformeerd wordt. Bij voorbaat hartelijk dank mede namens de locatieraad, Maria Nales-Nijland Voorzitter LR Heilige Caecilia Rietmolen
Dubbel woonhuis, deel van de oude lintstructuur van Gestel Recensie door: rs campra (2018-01-24)
Tegenwoordig woont er een bk
Theresiahuis Recensie door: Rob Toet (2018-01-21)
In 1 woord super geweldig ,schoon zeer gastvrij ,super bedden ,geweldige omgeving jullie krijgen van mij een 9
Neoclassicistische villa met koetshuis, stal en knechtenwoning Recensie door: Grace Bregman (2018-01-20)
Ben daar geboren en getogen
Steenoven De Plasserwaard Recensie door: huub blom (2018-01-19)
De Plasserwaard was 2 nov. 1944 ook het nachtelijke landingspunt voor een Nederlands/Geallieerde patrouille. Doel was een 2 tal geheim agenten achter de duitse linies te brengen en medicatie over te zetten. De opdracht was bijkant onmogelijk. De volle maan onthulde de opmars over de rivier en door de uiterwaarden. De mannen werden onthaald op machinegeweer kruisvuur en lichtkogels. In de uiterwaarden gaven die nacht 3 moedige geallieerde soldaten hun leven in een poging het leven van de Nederlanders te redden. Een offer in dankbaarheid ontvangen. Een monument van onbaatzuchtigheid dus en daarom 5 ster.
Werk bij Maarsseveen, kazernegebouw Recensie door: W. van Woudenberg (2018-01-19)
Straatnaamcorrectie: Het is niet de MaarseveenseDIJK, maar de MaarsseveenseVAART