Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monument recensies (980)

Rijksmonument Beschrijving Beoordeling
Admiraliteitsgebouw Recensie door: Teun Lageweg (2017-12-15)
Het hier omschreven gebouw is geen Admiraliteitsgebouw, maar is gebouwd als het 'Huis van de Gecommitteerde Raden'. Het Admiraliteitsgebouw staat elders in Hellevoetsluis, op de Oostkade. Onder de beschrijving van het 'Kleine Kerkje' staat ook als functie 'Waag' genoemd. In Hellevoetsluis is echter nooit een Waag geweest. De in de volksmond ontstane benaming 'Kleine Kerkje' is te danken aan het feit dat tijdens de bouw van de kerk aan de Oostzanddijk dit magazijn tijdelijk als kerkruimte in gebruikt.
Sonsbeek: rentmeesterswoning Recensie door: Paul Snelders (2017-12-06)
Ik ben daar in 1962 geboren. In die tijd runde mijn Opa & Oma het pension waar toentertijd studenten van de kunstacademie woonden. In datzelfde jaar is er een grote brand op zolder ontstaan waar ik op dat moment sliep. Daar is een stukje van in de krant geschreven en naar dat artikel ben ik op zoek.....
Boerderij in ambachtelijk-traditionele stijl, hooischuur met stal Recensie door: ... (2017-11-29)
Helemaal ingestort en vervallen. belachelijk dat dit nog niet gesloopt is. een gevaar voor de buurt.
De Heuvels Recensie door: Bas Warnaar (2017-11-29)
Ik was toen denk 6-7 jaar en ben er 6 maanden geweest. Was geen leuke tijd (1946/1947)
Kazemat K 21 Recensie door: G. Beeks (2017-11-28)
Gelet op de vorige opmerking liggen de genoemde kazematten dus ook niet in Baarlo.
Bagijnhofpoort Recensie door: J. van der Heijden Dolderse weg 81B 3734BD Den Dolder (2017-11-26)
Mijn voorouders hebben vele jaren gewoond in oude delft 217 in 1937 zijn zij verhuisd naar vlijmen De winkel was hen teveel geworden, Ik ben erg benieuwd naar gegevens over pand en bewoners
Boerderij onder met riet gedekt wolfdak Recensie door: J. Michielsen (2017-11-22)
Gebaseerd op kenmerken in de boerderij is de boerderij door Dr Ir Sjef Hendrikx gedateerd op eind 17e eeuws. Hij heeft naar het oordeel van dhr Hendrikx naar alle waarschijnlijkheid gebinten gehad tot in de voorgevel en rondom lemen wanden die (mogelijk in twee fasen) versteend zijn. In de eerste fase door het leem te vervangen door ijzerstenen en later, m.u.v. de achtergevel in 1863 door bakstenen. In de achtergevel is het gebint behouden. In de voorgevel is het gebint verwijderd. Meer oude en recente foto's beschikbaar. Alto191 is mijn nick name op social media en de overige recente foto's op deze pagina's zijn door mij geleverd of gemaakt.
gebouw Recensie door: Dennis (2017-11-20)
Jammer dat Rotterdam nu net pionier was op het gebied van het faciliteren van winkelen als vrijetijdsbesteding. Nu zit de stad opgescheept met een lange rij volledig uitgerangeerde winkelgebouwen die niet meer voldoet aan de moderne eisen die winkeliers stellen. De architectuur karakteristiek noemen is inderdaad het meest positieve dat ik zou kunnen bedenken. Monotoon, saai, grauw zou ik echter eerder noemen. Karakteristiek voor de remmende voorsprong die dit stuk stad ons oplevert. Ik hoop dat men op een dag tot inkeer komt en de monumentenstatus opheft. De wereld verandert, steden veranderen en de wensen van stedelingen daarmee ook. De monofunctionele winkelstraat is dood. De lijnbaan heeft woningen nodig, maar vooral grotere winkelruimtes. Neem een voorbeeld aan de Grote Markt in Den Haag. Zo renoveer je een winkelstraat en maak je haar toekomstbesteding. Of loop eens over de Meir in Antwerpen. Dusseldorf doet het ook goed en natuurlijk het Rokin in Amsterdam. Eigenlijk doen al onze concurrenten het beter dan wij.
Boerderij Recensie door: Jeltje Berendsen (2017-11-19)
Mijn ouderlijk huis en een prachtige plek!
Ossenbroek: parkaanleg Recensie door: Meneer van den Berg (2017-11-09)
Erg mooi en goed onderhouden. Het wordt alleen niet gewaardeerd als er op de binnenplaats wordt geparkeerd, maar dat is logisch.