Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monument recensies (1003)

Rijksmonument Beschrijving Beoordeling
Directeur-dokterswoning bij het naastliggende ziekenhuis Recensie door: Thibaud Taudin Chabot (2017-08-08)
Wat in de tekst een zonnewijzer genoemd wordt is zeker geen zonnwijzer! Het is gewoon een versiering zonder enige functie. Een van de criteria van een zonnewijzer is dat hij afgelezen moet kunnen worden en dat lukt echt niet boven op dat dak.
Rabbinaatshuis Recensie door: Marcel Wichgers (2017-08-05)
In 2014 zijn de vier joods-rituele baden (mikwes) op de begane grond herontdekt. Ze bevinden zich in matige tot goede staat Twee ervan zijn voor het publiek toegankelijk, via de synagoge aan de Folkingestraat. Tijdens rondleidingen wordt uitleg gegeven over het gebruik van mikwes. De twee resterende mikwes bevinden zich in een ruimte die eigendom is van woningcorporatie Lefier. De ruimte wordt verhuurd als studentenkamer. Daardoor zijn deze twee baden, die een belangrijk onderdeel vormen van het nog schaarse joods-cultureel erfgoed in Groningen, aan de openbaarheid onttrokken.
Grote boerderij met in de 19e eeuw vernieuwde voorgevel Recensie door: Arie de Groot (2017-08-02)
Deze boerderij is van mijn voorouders die er in de 17e eeuw in woonden, begin 18e eeuw in woonden. Nu verder op zoek naar de overdracht papieren.
Vismarkt. Tegen de westelijke gevel van de Vleeshal op de hoek van de Hippolytusbuurt gebouwde hal met kolommen, die een houten kap dragen Recensie door: Ben Kop (2017-08-02)
Hallo vandaag 2-aug heb ik met mijn vriendin een bakje kibbeling bij U gegeten mijn oordeel luidt...het was donker bruin en erg vet en was erg vies heb in jaren niet zo een vieze gegeten omdat ik vaak bij Simones kibbeling eet of bij Groen weet ik hoe het moet zijn ik heb ook het idee dat het vet niet op tijd ververst is erg jammer want naar Delft gaan is een leuke belevenis,en de prijs is daar ook nog 3 euro vijftig dus jammer maar thuis gekomen had ik diaree groeten Ben Kop Den Haag
De Heuvels Recensie door: A Ockhuijsen (2017-07-31)
Ik was hier in 1943/1944 Ik was toen 10 jaar
Fundering kasteel Recensie door: Karel Vereeke (2017-07-28)
Heerlijke bankjes om even uit te rusten en te genieten van de omgeving van het slot .
Erve De Achterhoek: boerderijtje onder rieten schilddak met wolfeind aan voorzijde. Twintigruits schuifvenster met luiken behangen en rechts een smal raam met een luik behangen; voordeur met bovenlicht. Middenlangsdeel met underschoer Recensie door: Gea Klaassen (2017-07-23)
Eigenaar mag zijn pand wel eens goed onderhouden.Ligt al jaren een groot stuk plastiek op het dak.Echt geen gezicht.Hij vertikt het om het te repareren.
Villa Buitenlucht Recensie door: Rob Limburg (2017-07-21)
De naam moet zijn: Villa Buitenlust
Voormalig patronaat gebouwd in Zakelijke stijl in 1930 Recensie door: Paul Dirks (2017-07-20)
Beste, Kwam toevallig vandaag langs dit pand gelopen en zag dat het verkocht is. Ondanks het feit dat het een Rijksmonument is houd ik mijn Helmondse hart vast. Het is al jaren in verval. Een paar weken terug is de prachtige St Jozefschool afgebroken in de Hurksestraat. Ben heel benieuwd wat er met dit bebouw gaat gebeuren. Helmond kan elke keer laten zien dat het oog het voor zijn historie. Helaas ben ik de afgelopen 50 jaar veel teleurgesteld.
Kloostergang Domkerk Recensie door: leo motshagen (2017-07-17)
Mooie beschrijving, maar het is géén Kloostergang; immers niet verbonden aan of met een klooster. een kruisgang, dat wél!