Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monument recensies (832)

Rijksmonument Beschrijving Beoordeling
Bornrif, woningen vuurtorenwachters Recensie door: mw. l.kersten (2016-09-24)
Ik heb als 11-jarig kind samen met mijn jongere zusje 6 weken in de GroteSchoolvakantie bij de Vuurtorenwachter en zijn vrouw in huis gewoond. Ik meen tante Bep en Ome Hielke. Het was een fantastische vakantie. Wij waren hier heel gelukkig. Voor het eerst Kruisbessen plukken..de kabouterhuisjes in het bos..in de duinen liggen kijken naar de meisjes en jongens in de vakantiehuizen. Liedjes als 'peter is mijn ideaal....' garnalen vangen en eten..Een egeltje gered uit een beerput...met gevaar voor eigen leven...vooroverhangend in die beerput...samen met mijn zusje en Corrie, die in 1 van de kleine huisjes woonde aan het pleintje..wat een fantastische tijd...
Graf Nicolaas Beets Recensie door: NW Bokhove (2016-09-23)
Intussen zijn grafstenen opgeknapt en op 10-9-2016 met kleine plechtigheid 'onthuld'.
Oude Pastorie Recensie door: GerSchnackers (2016-09-22)
Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat. Tussen Beek en Neerbeek staat nu Gasterij de "Oude Patorie" te pronken. De eerste indruk ervan is goed, héél goed, kun je wel zeggen. De eerste indruk is gewoon ‘WOW’. Ook al is nog niet alles af, het plaatje is nog mooier dan je je hebt voorgesteld, zo leert een rondgang door het gebouw. Exterieur en interieur zijn top. De gebruikte, duurzame materialen, met veel hout en mooie authentieke details maken het tot een compleet nieuw landschapselement. Je kunt een 3-tal vergaderruimtes boeken en ook de speciaal voor kinderen ingerichte ‘snuffelhoek’ is een echte aanrader om door kinderen ontdekt te worden. Voeg daarbij de vriendelijke, open ontvangst en bediening en een menukaart die gelijk indruk maakt, dan zeg je nog een keer WOW. De prijzen zijn heel vriendelijk en er worden veel hartige en smakelijke streekgerechten aangeboden. Zodra de terrassen achterom klaar zijn is dit een fijne plek om in een relaxte sfeer van een hapje en een drankje te genieten. Ook is de locatie een prachtige uitvalsbasis voor vele wandelingen door de omgeving. Gasterij de Oude Pastorie is nu al een aanwinst en aanrader in de gemeente Beek. Voor wat de openingstijden betreft:: woensdag en donderdag van 11.00 uur tot 18.00 uur vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 20.00 uur.
De Bouwing Recensie door: Heusdens (2016-09-21)
2016 gerestaureerd
't Joppe: koepel Recensie door: Hans Hoog Stoevenbelt (2016-09-19)
Inderdaad gaat het slecht met de Koepel. Wel een goed idee om de Koepel te gebruiken als schrijversplek, maar ook als kunstenaarsplek in het algemeen. Schrijvers, Dichters, Schilders, Tekenaars, Muzikanten etc. zouden hier dankbaar gebruik van kunnen maken.
Oude stadhuis Recensie door: Joran van der sloot (2016-09-19)
Hartstikke mooi gebouw
Nederlands Hervormde Kerk. Gotische kerk Recensie door: HENK VAN AERT (2016-09-14)
L.S. Bij de foto's van de kerkschat wordt steeds vermeld dat de schat werd opgegraven in de pastorietuin. Dit is, volgens mij, onjuist. De pastorie stond aan de huidige Gasthuisstraat, terwijl de schat werd gevonden in de tuin van Van de Rijzen aan de huidige Kromstraat, recht tegenover de oorspronkelijke ingang van de Sint Martinuskerk. De pastorie lag ver van de kerk vandaan. Met vriendelijke groet, Henk van Aert.
Wapen van Jeruzalem Recensie door: Louky van Keijzerswaard (2016-09-13)
Ik ken het huis heel goed omdat mijn grootouders daar woonden. Met pijn in het hart zie ik ook hoe de binnenzijde is gesloopt! De voorkamer was niet groot, maar had vervolgens met een klein trapje het kleine toneel, gevolgd door het grote toneel, dat weer een uitgang had op de trap. Aan de achterzijde van het grote toneel kon je heerlijk door kleine raampjes in de grote keuken kijken. Het huis had geen toilet (wel een poepdoos achter en geen stromend warm water. Ook geen koud water op de slaapkamers, maar de befaamde lampetkan. Voor een kind om te spelen was het het mooiste huis in de wereld!
Het Kasteel - Koninklijke Militaire Academie Recensie door: Aantje (2016-09-12)
wij waren tijdens de open monumenten dag 2 min te laat voor de rondleiding van 16:00, wij mochten van een zeer norse en onvriendelijke heer niet meer achteraan sluiten - dag verpest.
Sint-Willibrorduskerk Recensie door: Aart de Kort (2016-09-11)
Het orgel is niet van Adema, maar is oorspronkelijk gebouwd door de fa. Vermeulen te Alkmaar.