Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Woonhuis in gele baksteen met rode bakstenen lagen en hoekbanden, benevens korfbogen in topgevel van rode baksteen gepleisterde langsgevel met pannen zadeldak. Begane grond met 6-ruits schuiframen waa .. in Kwadendamme

Fransjesweg 2
4434NA Kwadendamme (gemeente Borsele)

Bouwjaar: 1663 (jaartalankers)

Beschrijving van Woonhuis in gele baksteen met rode bakstenen lagen en hoekbanden, benevens korfbogen in topgevel van rode baksteen gepleisterde langsgevel met pannen zadeldak. Begane grond met 6-ruits schuiframen waa ..

Woonhuis in gele baksteen met rode bakstenen lagen en hoekbanden, benevens korfbogen in topgevel van rode baksteen gepleisterde langsgevel met pannen zadeldak. Begane grond met 6-ruits schuiframen waarboven rollagen en afgehaalde luiken. Oorspronkelijke trapgevel. In topgevel kruiskozijnen en topraam 8-ruits (2 x 4) schuifvenster. Bakgoot op klossen. 1663 volgens jaarankers. Sieranker met bloemen in midden van topgevel. Houten, zwart geteerde schuur met rieten zadeldak en wolfeind. Opgewipte gedeelten bij inrijdeuren. Bakstenen zomerhuis-bakhuis met pannen zadeldak XIX-XX. Wagenschuur in hout met pannen zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)