Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis in gele baksteen met rode bakstenen lagen en hoekbanden, benevens korfbogen in topgevel van rode baksteen gepleisterde langsgevel met pannen zadeldak. Begane grond met 6-ruits schuiframen waa .. in Kwadendamme

Boerderij

Fransjesweg 2
4434NA Kwadendamme (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 1663 (jaartalankers)


Beschrijving van Woonhuis in gele baksteen met rode bakstenen lagen en hoekbanden, benevens korfbogen in topgevel van rode baksteen gepleisterde langsgevel met pannen zadeldak. Begane grond met 6-ruits schuiframen waa ..

Woonhuis in gele baksteen met rode bakstenen lagen en hoekbanden, benevens korfbogen in topgevel van rode baksteen gepleisterde langsgevel met pannen zadeldak. Begane grond met 6-ruits schuiframen waarboven rollagen en afgehaalde luiken. Oorspronkelijke trapgevel. In topgevel kruiskozijnen en topraam 8-ruits (2 x 4) schuifvenster. Bakgoot op klossen. 1663 volgens jaarankers. Sieranker met bloemen in midden van topgevel. Houten, zwart geteerde schuur met rieten zadeldak en wolfeind. Opgewipte gedeelten bij inrijdeuren. Bakstenen zomerhuis-bakhuis met pannen zadeldak XIX-XX. Wagenschuur in hout met pannen zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9998
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis in gele baksteen met rode bakstenen lagen en hoekbanden, benevens korfbogen in topgevel van rode baksteen gepleisterde langsgevel met pannen zadeldak. Begane grond met 6-ruits schuiframen waa .. in Kwadendamme

Sint-Bonifatiuskerk

Johan Frisostraat 5
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
R.K.Kerk van de H.Bonifacius. Eenbeukige neogotische kruiskerk met westtoren, gebouwd in 1902 door P.J. van Genk. Het brede schip en dwarssc..

Halte Baarland

Industrieweg 1
Baarland (Gemeente Borsele)
Inleiding Tramstation Baarland, in 1927 in Interbellum-architectuur gebouwd. Omschrijving Eén bouwlaag hoog met grote kapverdieping met ..

Halte Baarland

Industrieweg 1
Baarland (Gemeente Borsele)
Inleiding Kleine goederenloods naast tramstation Baarland, in 1927 gebouwd onder invloed van streek-eigen bouwtrant. Omschrijving Rechtho..

Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers aan lange zijden. Eenruits ramen met rollagen. Deur met ..

Zwaaksedijk 2
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers aan lange zijden. Eenruits ramen met rollagen...

Torenzicht

Nissestelle 1
Nisse (Gemeente Borsele)
"Torenzicht". Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Kap vernieuwd. Mastgoot op beugels. Dicht bijeen liggende staafankers in langsgevel. T..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)