Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heuvelhof in 's Heer Abtskerke

Boerderij

Oude Hoeveweg 8
4444SR 's Heer Abtskerke (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 17e/18e eeuw


Beschrijving van Heuvelhof

Boerderij "Heuvelhof". Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak in L-vorm. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers. Aan de voorzijde in geel stenen metselwerk 6-ruits schuifvensters en T-schuiframen met rollagen erboven. In zijgevel 9-ruits schuifvensters en 2 XVIIe eeuwse kruisvensters met onderluiken en segmentbogen erboven. Siermetselwerk in geglazuurde stenen tussen en boven kruisvensters. Achtertuitgevel met natuurstenen hoekblokken XVII met jonger voorgedeelte. Aangebouwde schuur, houten wanden met pannen zadeldak plm XVIII B. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9977
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heuvelhof in 's Heer Abtskerke

Terrein waarin zich twee hoogten bevinden waarvan op een het Huis te Baarsdorp heeft gestaan, terwijl de andere een vluchtberg/kasteelberg is geweest

Baarsdorp
's Heer Abtskerke (Gemeente Borsele)
Terrein waarin zich twee hoogten bevinden waarvan op een het Huis te Baarsdorp heeft gestaan, terwijl de andere een vluchtberg/kasteelberg i..

archeologie

-
's Heer Arendskerke (Gemeente Goes)
Terrein met daarin de resten van een Motte kasteel met voorburcht, omgeven door een gracht met brugconstructie. Het terrein is gelegen nabij..

Nederlands Hervormde Kerk

Torenring 2
's Heer Arendskerke (Gemeente Goes)
Ned. Herv. KERK. Eenbeukig gebouw (het koor in de vorige eeuw af- gebroken) daterend uit omstreeks 1450 en geheel met natuursteen bekleed. D..

Toren Nederlands Hervormde Kerk

Torenring 2
's Heer Arendskerke (Gemeente Goes)
Toren Ned. Herv. Kerk. Stoer bakstenen gebouw van drie geledingen sober met blindnissen versierd. De steunberen doorgaand tot aan de gemetse..

Boerderij met woning en schuur aaneen, rond 1915 gebouwd in streek-eigen bouwtrant

Stenevate 9
Heinkenszand (Gemeente Borsele)
Inleiding Boerderij met woning en schuur aaneen, rond 1915 gebouwd in streek-eigen bouwtrant. Omschrijving Woning met roodbruine bakstene..

Kaart & Routeplanner