Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij. Woonhuis in gele baksteen met pannen zadeldak. Tuittopgevel met vlechtingen en jaarankers in Kwadendamme

Boerderij

Groenewegje 3
4434RG Kwadendamme (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 1743 (jaartal)


Beschrijving van Boerderij. Woonhuis in gele baksteen met pannen zadeldak. Tuittopgevel met vlechtingen en jaarankers

Boerderij. Woonhuis in gele baksteen met pannen zadeldak. Tuittopgevel met vlechtingen en jaarankers 1743, kelder en muurfragmenten van oudere bouwdatum. Ingrijpend gerestaureerd omstreeks 2001 waarbij de oorspronkelijke schuifvensters en kruisvenster en een deel van de staafankers zijn verwijderd. In interieur zijn kelder met opkamer en houten bedstedenwand behouden, evenals 17e een 18e eeuwse tegels die zijn verwerkt in een nieuwe haardpartij. Consoles van de oorspronkelijke haard zijn bewaard als deuromlijsting in de hal. Aan het woonhuis is aangebouwd een uit omstreeks 2001 daterende houten zwartgeteerde schuur met rieten zadeldak en eindschild, witte omrandingen, ter vervanging van soortgelijke schuur uit XVIIIb. Vrijstaand zomerhuis annex bakhuis, haaks op woonhuis in steen met pannen zadeldak, bakgoot op klossen en 9-ruits schuiframen; het aangebouwde zwart geteerd houten schuurtje is circa 2008 vernieuwd. In het interieur een bedstedenwand en bakoven, in de keuken zijn 17e en 18e eeuwse tegels uit het woonhuis aangebracht. Zeer fraaie situatie. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9972
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij. Woonhuis in gele baksteen met pannen zadeldak. Tuittopgevel met vlechtingen en jaarankers in Kwadendamme

Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers aan lange zijden. Eenruits ramen met rollagen. Deur met ..

Zwaaksedijk 2
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers aan lange zijden. Eenruits ramen met rollagen...

Kwistenburg: boerderij, schuur, wagenschuur en varkenshok

Zwaaksedijk 6
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
Nabij het Zwaakse of Kwistenburgse Weel gelegen BOERDERIJCOMPLEX bestaande uit een 18e-eeuws woonhuis met iets bredere, aangebouwde schuur, ..

Gewit bakstenen woonhuis met pannen zadeldak

Schoorkenszandweg 27
's Gravenpolder (Gemeente Borsele)
Gewit bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgoot op klossen, doorlopend over topgevel. Dicht bijeen liggende staafankers aan langsgevel..

Station Kwadendamme. Stoomtreinstation Kwadendamme in Interbellum-architectuur gebouwd

Langeweegje 43
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
Inleiding Tramstation Kwadendamme, in 1927 in Interbellum-architectuur gebouwd. Omschrijving Eén bouwlaag hoog met grote kapverdieping m..

Kleine goederenloods naast tramstation Kwadendamme onder invloed van streek-eigen bouwtrant

Langeweegje 43
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
Inleiding Kleine goederenloods naast tramstation Kwadendamme, in 1927 gebouwd onder invloed van streek-eigen bouwtrant. Omschrijving Rech..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)