Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers aan lange zijden. Eenruits ramen met rollagen. Deur met eenruits bovenlicht. Paaltjes met kettingen voor w .. in Kwadendamme

Boerderij

Zwaaksedijk 2
4434RD Kwadendamme (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 1846


Beschrijving van Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers aan lange zijden. Eenruits ramen met rollagen. Deur met eenruits bovenlicht. Paaltjes met kettingen voor w ..

Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers aan lange zijden. Eenruits ramen met rollagen. Deur met eenruits bovenlicht. Paaltjes met kettingen voor woonhuis. 12-ruits schuiframen, kelderraam en deur in achtergevel; zijtoppen met vlechtingen; in dakschild pannen datering 1846. plm XVIII B. Aangebouwde, lange zwart geteerde houten schuur, witte omrandingen, met rieten zadeldak en achter wolfeind. Opgewipte gedeelten bij inrijdeuren. Bakstenen achterwand bij veestalling. Losstaand zomerhuis, haaks op het woonhuis, in gele stenen met pannen zadeldak en tuittopgevel met vlechtingen. 6- en 12-ruits schuifvensters met eenpaneels luiken. In lengterichting aangebouwd schuurtje in zwart geteerd hout met pannen zadeldak. plm XVIII B. Houten wagenschuur met pannen gedekt. Zeer fraaie situatie. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9971
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers aan lange zijden. Eenruits ramen met rollagen. Deur met eenruits bovenlicht. Paaltjes met kettingen voor w .. in Kwadendamme

Boerderij. Woonhuis in gele baksteen met pannen zadeldak. Tuittopgevel met vlechtingen en jaarankers

Groenewegje 3
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
Boerderij. Woonhuis in gele baksteen met pannen zadeldak. Tuittopgevel met vlechtingen en jaarankers 1743, kelder en muurfragmenten van oude..

Station Kwadendamme. Stoomtreinstation Kwadendamme in Interbellum-architectuur gebouwd

Langeweegje 43
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
Inleiding Tramstation Kwadendamme, in 1927 in Interbellum-architectuur gebouwd. Omschrijving Eén bouwlaag hoog met grote kapverdieping m..

Kleine goederenloods naast tramstation Kwadendamme onder invloed van streek-eigen bouwtrant

Langeweegje 43
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
Inleiding Kleine goederenloods naast tramstation Kwadendamme, in 1927 gebouwd onder invloed van streek-eigen bouwtrant. Omschrijving Rech..

Weegbrug en weeghuisje bij station Kwadendamme

Langeweegje 43
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
Inleiding Weegbrug en weeghuisje bij station Kwadendamme. Omschrijving Roodbruin bakstenen weeghuisje op rechthoekige plattegrond met zad..

Coupure in de Zwaaksedijk, gemaakt ten behoeve van de aanleg van de spoorbaan van de tramlijn

Langeweegje 43
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
Inleiding Coupure in de Zwaaksedijk, in 1927 gemaakt ten behoeve van de aanleg van de spoorbaan van de tramlijn. Gemetselde rode bakstenen..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)