Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers aan lange zijden. Eenruits ramen met rollagen. Deur met eenruits bovenlicht. Paaltjes met kettingen voor w .. in Kwadendamme

Zwaaksedijk 2
4434RD Kwadendamme (gemeente Borsele)

Bouwjaar: 1846

Beschrijving van Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers aan lange zijden. Eenruits ramen met rollagen. Deur met eenruits bovenlicht. Paaltjes met kettingen voor w ..

Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers aan lange zijden. Eenruits ramen met rollagen. Deur met eenruits bovenlicht. Paaltjes met kettingen voor woonhuis. 12-ruits schuiframen, kelderraam en deur in achtergevel; zijtoppen met vlechtingen; in dakschild pannen datering 1846. plm XVIII B. Aangebouwde, lange zwart geteerde houten schuur, witte omrandingen, met rieten zadeldak en achter wolfeind. Opgewipte gedeelten bij inrijdeuren. Bakstenen achterwand bij veestalling. Losstaand zomerhuis, haaks op het woonhuis, in gele stenen met pannen zadeldak en tuittopgevel met vlechtingen. 6- en 12-ruits schuifvensters met eenpaneels luiken. In lengterichting aangebouwd schuurtje in zwart geteerd hout met pannen zadeldak. plm XVIII B. Houten wagenschuur met pannen gedekt. Zeer fraaie situatie. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)