Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis onder fors zadeldak in Baarland

Boerderij

Schansstraat 12
4435AJ Baarland (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Huis onder fors zadeldak

Fraai gelegen aan de westelijke ingang van het dorp. Huis onder fors zadeldak waarschijnlijk XVIII. Gepleisterde topgevel naar de straat gekeerd, gedeeltelijk onderkelderd, schuifvensters (bij de opkamer 9-ruits) staafankers. Voordeur in de westelijke langsgevel. Vensters aan de oostzijde gewijzigd. In de lengte-richting aangebouwd (brandgevel met vlechtingen) houten schuur, aan de westzijde gedekt met pannen en aan de oostzijde met riet. Dakschild opgewipt boven de twee mendeuren. Wolfeind. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9963
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis onder fors zadeldak in Baarland

Toren van de St. Maarten

Torenstraat 2
Baarland (Gemeente Borsele)
Toren Ned. Herv. Kerk. Midden 14e eeuws bouwwerk, in sobere vormen, steunberen tot de klokkenverdieping, overwelfde benedenruimte.

St. Maarten

Slotstraat 3
Baarland (Gemeente Borsele)
Ned. Herv. Kerk, 15e eeuws bouwwerk, bestaande uit de middenbeuk van een oorspronkelijk driebeukige hallenkerk, waarvan de inter- columnien ..

Dwarshuis met gepleisterde gevel aan het plein

Slotstraat 30
Baarland (Gemeente Borsele)
Dwarshuis met gepleisterde gevel aan het plein. In de borstwering boven de 6-ruits schuifvensters reeks van staafankers. Verdiepte ontlastin..

Slot Baarland

Slotstraat 7
Baarland (Gemeente Borsele)
"Slot Baarland". Van het vroegere slot Baarland, aan de noord-oostzijde van de Ned. Herv. Kerk gelegen, resteert het omgrachte kasteelterrei..

Vaete

Slotstraat 35
Baarland (Gemeente Borsele)
Wed (brandput). Waterbassin, terzijde van het Dorpsplein gelegen, aan de westzijde afgesloten door een muurtje, met schilddragende leeuwen o..

Kaart & Routeplanner