Meer dan 63.000 rijksmonumenten


St. Maarten in Baarland

Kerkelijk Gebouw

Slotstraat 3
4435AM Baarland (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 15e eeuw 1400 15e eeuw


Beschrijving van St. Maarten

Ned. Herv. Kerk, 15e eeuws bouwwerk, bestaande uit de middenbeuk van een oorspronkelijk driebeukige hallenkerk, waarvan de inter- columnien gedicht werden in 1774, na afbraak van de zijbeuken. Het koor, dat een tijd lang dienst heeft gedaan als school, is van de preekkerk gescheiden door 18e eeuws beschilderd schotwerk, waarvoor een eenvoudige 18e eeuwse preekstoel met klankbord is geplaatst. Orgel met Hoofdwerk en Nevenwerk, ca. 1760 gemaakt door J.J. Moreau. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9958
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van St. Maarten in Baarland

Toren van de St. Maarten

Torenstraat 2
Baarland (Gemeente Borsele)
Toren Ned. Herv. Kerk. Midden 14e eeuws bouwwerk, in sobere vormen, steunberen tot de klokkenverdieping, overwelfde benedenruimte.

Slot Baarland

Slotstraat 7
Baarland (Gemeente Borsele)
"Slot Baarland". Van het vroegere slot Baarland, aan de noord-oostzijde van de Ned. Herv. Kerk gelegen, resteert het omgrachte kasteelterrei..

Dwarshuis met gepleisterde gevel aan het plein

Slotstraat 30
Baarland (Gemeente Borsele)
Dwarshuis met gepleisterde gevel aan het plein. In de borstwering boven de 6-ruits schuifvensters reeks van staafankers. Verdiepte ontlastin..

Vaete

Slotstraat 35
Baarland (Gemeente Borsele)
Wed (brandput). Waterbassin, terzijde van het Dorpsplein gelegen, aan de westzijde afgesloten door een muurtje, met schilddragende leeuwen o..

Huis onder fors zadeldak

Schansstraat 12
Baarland (Gemeente Borsele)
Fraai gelegen aan de westelijke ingang van het dorp. Huis onder fors zadeldak waarschijnlijk XVIII. Gepleisterde topgevel naar de straat gek..

Kaart & Routeplanner


Foto's (22)

Alle 22 foto's weergeven