Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Steene Poort in Baarland

Boerderij

Bakendorpseweg 2
4435NH Baarland (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van De Steene Poort

Huis onder fors zadeldak, waarschijnlijk XVIII. Het metselwerk XIX in de traditionele vormen vernieuwd en met behoorlijke baksteen. Strekken boven de 6-ruits schuiframen. Twee paneels vensterluiken. In de lengterichting aangebouwd lange houten schuur met drie mendeuren. Wanden gepotdekseld, zwartgeteerd; grijs pannen zadeldak. Aan de oostzijde haaks op de schuur houten stal, gepotdekseld, zwart geteerd, grijs pannen zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9956
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Steene Poort in Baarland

Vaete

Slotstraat 35
Baarland (Gemeente Borsele)
Wed (brandput). Waterbassin, terzijde van het Dorpsplein gelegen, aan de westzijde afgesloten door een muurtje, met schilddragende leeuwen o..

Dwarshuis met gepleisterde gevel aan het plein

Slotstraat 30
Baarland (Gemeente Borsele)
Dwarshuis met gepleisterde gevel aan het plein. In de borstwering boven de 6-ruits schuifvensters reeks van staafankers. Verdiepte ontlastin..

Slot Baarland

Slotstraat 7
Baarland (Gemeente Borsele)
"Slot Baarland". Van het vroegere slot Baarland, aan de noord-oostzijde van de Ned. Herv. Kerk gelegen, resteert het omgrachte kasteelterrei..

St. Maarten

Slotstraat 3
Baarland (Gemeente Borsele)
Ned. Herv. Kerk, 15e eeuws bouwwerk, bestaande uit de middenbeuk van een oorspronkelijk driebeukige hallenkerk, waarvan de inter- columnien ..

Toren van de St. Maarten

Torenstraat 2
Baarland (Gemeente Borsele)
Toren Ned. Herv. Kerk. Midden 14e eeuws bouwwerk, in sobere vormen, steunberen tot de klokkenverdieping, overwelfde benedenruimte.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)