Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zeldzaam voorbeeld van eenbeukig vakwerkhuis, schilddak en opkamer: halve kruisvensters met luiken en oud glas. Nieuwe zijgevel en aanbouw aan de achterzijde in Hertme

Woonhuis

Lodiek Landen 1
7626NA Hertme (gemeente Borne)
Overijssel


Beschrijving van Zeldzaam voorbeeld van eenbeukig vakwerkhuis, schilddak en opkamer: halve kruisvensters met luiken en oud glas. Nieuwe zijgevel en aanbouw aan de achterzijde

Zeldzaam voorbeeld van eenbeukig vakwerkhuis, schilddak en opkamer: halve kruisvensters met luiken en oud glas. Nieuwe zijgevel en aanbouw aan de achterzijde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9938
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zeldzaam voorbeeld van eenbeukig vakwerkhuis, schilddak en opkamer: halve kruisvensters met luiken en oud glas. Nieuwe zijgevel en aanbouw aan de achterzijde in Hertme

Erve Bartelink

Weerselosestraat 301
Hertme (Gemeente Borne)
De DWARSHUISBOERDERIJ is boven een grijsgepleisterde plint in rode baksteen opgetrokken onder een hoog zadeldak met wolfeinden, windveren en..

Schuur is opgetrokken onder een zadeldak met rode muldenpannen, windveren en makelaars

Weerselosestraat 301
Hertme (Gemeente Borne)
Omschrijving De SCHUUR is opgetrokken onder een zadeldak met rode muldenpannen, windveren en makelaars. In de geveltoppen kleine verticale ..

Bartelinkshuis

Bartelinksweg 2
Hertme (Gemeente Borne)
PAND onder dwars wolfdak. Schuifvensters; bovenlicht met roedenverdeling; restant van voordeuromlijsting. Inwendig oude deuren en schouw. XV..

Boerderij met fors dwarsgeplaatst voorhuis waarbij de overgang van het woonhuis naar het bedrijfsgedeelte aan de zuidgevel wordt gevormd door een logg ..

Zenderensestraat 2
Zenderen (Gemeente Borne)
BOERDERIJ met fors dwarsgeplaatst voorhuis waarbij de overgang van het woonhuis naar het bedrijfsgedeelte aan de zuidgevel wordt gevormd doo..

Dubbele schuur opgemetseld in rode baksteen onder een dubbel zadeldak grijze hollandse pannen

Zenderensestraat 2
Zenderen (Gemeente Borne)
Dubbele SCHUUR opgemetseld in rode baksteen onder een dubbel zadeldak grijze Hollandse pannen. In de zuidgevel zijn drie baanders geplaatst ..

Kaart & Routeplanner