Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Meyling in Borne

Woonhuis

Stationsstraat 74
7622LZ Borne
Overijssel

Bouwjaar: 1891


Beschrijving van Huize Meyling

Huize Meyling. In 1891 gebouwde villa in eclectische trant met gepleisterde banden, hoekblokken en lijsten, vensters met hoofdgestellen of frontons, rijk gesneden windveren, veranda waarboven balkon, loggia en houten portaal in neo-renaissancevorm voor de voordeur. Inwendig trappehuis, tegelvloer en in de kamers van de parterre rijke neo-renaissanceplafonds van de Almelose decoratieschilder Brieder, ca. 1915. Gevelsteen: H. Meyling Gzn, J.J. van Cleef, juni 1891. Bijgebouw in dezelfde trant als de villa. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9934
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Meyling in Borne

Woning met koetshuis

Oude Deldensestraat 21
Borne
Inleiding WONING MET KOETSHUIS, gebouwd in 1903 in opdracht van S.J. Spanjaard in een landelijke stijl. Het zou een ontwerp van het archite..

Voormalig badhuis

Stationsstraat 9
Borne
Inleiding Dit voormalig BADHUIS werd in 1919 in opdracht van L.S.J. Spanjaard voor de arbeiders van de N.V. Stoomspinnerijen en -weverijen ..

Joodse begraafplaats

Twijnerstraat 21
Borne
Israelitische Begraafplaats.

St. Johannes klooster

Stationsstraat 3
Borne
St. Johannesschool annex klooster, gebouwd in neo-gotische stijl op het einde der 19e eeuw door N. Molenaar. Het in baksteen met gebruikmaki..

Pastorie St. Staphanuskerk

Stationsstraat 1
Borne
Omschrijving De pastorie is in rode baksteen opgetrokken over twee bouwlagen, met een éénlagige uitbouw, op een rechthoekige plattegrond ..

Kaart & Routeplanner