Meer dan 63.000 rijksmonumenten


St. Johannes klooster in Borne

Woonhuis

Stationsstraat 3
7622LW Borne
Overijssel

Bouwjaar: eind 19e eeuw
Architect: N. Molenaar


Beschrijving van St. Johannes klooster

St. Johannesschool annex klooster, gebouwd in neo-gotische stijl op het einde der 19e eeuw door N. Molenaar. Het in baksteen met gebruikmaking van gekleurde siersteen uitgevoerde gebouw bestaat uit een vleugel evenwijdig aan de straat met aan de rechterzijde een haaks hierop geplaatste vleugel, op de verdieping waarvan de kapel, onder hoog, leien zadeldak met puntgevel, waarin een door nissen geflankeerde spitsboogvenster met tracering, waarboven een St. Jans beeld. De linkervleugel heeft een lagere puntgevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9933
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van St. Johannes klooster in Borne

Voormalig badhuis

Stationsstraat 9
Borne
Inleiding Dit voormalig BADHUIS werd in 1919 in opdracht van L.S.J. Spanjaard voor de arbeiders van de N.V. Stoomspinnerijen en -weverijen ..

Pastorie St. Staphanuskerk

Stationsstraat 1
Borne
Omschrijving De pastorie is in rode baksteen opgetrokken over twee bouwlagen, met een éénlagige uitbouw, op een rechthoekige plattegrond ..

Sint-Stephanuskerk

Grotestraat 207
Borne
St. Stephanus. 1887-1888 door N. Molenaar. Driebeukige neogotische HALLENKERK met transept, geent op de Westfaalse gotiek. Venstertripletten..

Elisabeth

Grotestraat 167
Borne
Inleiding 'VILLA Elisabeth', in 1895 ontworpen door architect Gerrit Beltman sr. (Enschede) in de eclectische bouwstijl met Hollandse Neo-R..

Woning met koetshuis

Oude Deldensestraat 21
Borne
Inleiding WONING MET KOETSHUIS, gebouwd in 1903 in opdracht van S.J. Spanjaard in een landelijke stijl. Het zou een ontwerp van het archite..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)