Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Herenhuis met verdieping en schilddak met hoekschoorstenen, voor levi salomon spanjaard, medefirmant van de textielfabriek in Borne

Grotestraat 120
7622GP Borne

Bouwjaar: 1865

Beschrijving van Herenhuis met verdieping en schilddak met hoekschoorstenen, voor levi salomon spanjaard, medefirmant van de textielfabriek

Herenhuis met verdieping en schilddak met hoekschoorstenen, gebouwd in 1865 voor Levi Salomon Spanjaard, medefirmant van de textielfabriek S.J. Spanjaard te Borne. Voorgevel in op het 18e eeuwse gevelschema teruggaande eclectische trant met flauw getoogde vensters, waarin zesruitsschuiframen. De hoeken van de gevel en de middenpartij worden gemarkeerd door verdiepte, gepleisterde pilasters, waarboven de houten kroonlijst is verkropt. Rechthoekig venster boven de ingang, in geprofileerde omlijsting. Balcon op consoles, met gietijzeren hek. In het fries onder de kroonlijst liggende vensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)