Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis met verdieping en schilddak met hoekschoorstenen, voor levi salomon spanjaard, medefirmant van de textielfabriek in Borne

Woonhuis

Grotestraat 120
7622GP Borne
Overijssel

Bouwjaar: 1865


Beschrijving van Herenhuis met verdieping en schilddak met hoekschoorstenen, voor levi salomon spanjaard, medefirmant van de textielfabriek

Herenhuis met verdieping en schilddak met hoekschoorstenen, gebouwd in 1865 voor Levi Salomon Spanjaard, medefirmant van de textielfabriek S.J. Spanjaard te Borne. Voorgevel in op het 18e eeuwse gevelschema teruggaande eclectische trant met flauw getoogde vensters, waarin zesruitsschuiframen. De hoeken van de gevel en de middenpartij worden gemarkeerd door verdiepte, gepleisterde pilasters, waarboven de houten kroonlijst is verkropt. Rechthoekig venster boven de ingang, in geprofileerde omlijsting. Balcon op consoles, met gietijzeren hek. In het fries onder de kroonlijst liggende vensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9922
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis met verdieping en schilddak met hoekschoorstenen, voor levi salomon spanjaard, medefirmant van de textielfabriek in Borne

Lang pand onder schilddak met natuurstenen plint en topgevel

Abraham ten Catestraat 25
Borne
Lang pand onder schilddak met natuurstenen plint en topgevel. Schuifvensters met luiken behangen, natuurstenen onderdorpels. Aanbouw onder h..

Dubbel woonhuis, gebouwd in een eclectische bouwstijl met elementen uit de neo-hollandse renaissance en chaletstijl

Grotestraat 138
Borne
Inleiding Dubbel WOONHUIS, gebouwd in 1889 in een eclectische bouwstijl met elementen uit de neo-Hollandse Renaissance en chaletstijl. Opdr..

Bussemakerhuis

Ennekerdijk 11
Borne
"BUSSEMAKERHUIS", genoemd naar v.m. bewoner. Gevelsteen 1779. Halsgevel op natuurstenen plint. Gebeeldhouwde voluten, gebogen afdekking van ..

Schoolmeesterwoning

Ennekerdijk 13
Borne
Eén bouwlaag tellende SCHOOLMEESTERSWONING opgetrokken in bruinebaksteen op een rechthoekige plattegrond onder een afgeknot schilddak met ..

Voormalige Joodse school

Ennekerdijk 15
Borne
Inleiding Eén bouwlaag tellende SCHOOL opgetrokken in bruine baksteen opeen rechthoekige plattegrond onder een met grijze Friesepannen ged..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)