Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerenhuis van baksteen met aan de straat rechthoekige omramingen van hardsteen en topgevels met vlechtingen. Muur met koetspoort onder een zadeldak in Holtum

Woonhuis

Kloosterstraat 25
6123AM Holtum (gemeente Sittard Geleen)
Limburg

Bouwjaar: 1791


Beschrijving van Boerenhuis van baksteen met aan de straat rechthoekige omramingen van hardsteen en topgevels met vlechtingen. Muur met koetspoort onder een zadeldak

Boerenhuis van baksteen met aan de straat rechthoekige omramingen van hardsteen, ankerjaartal 1791, en topgevels met vlechtingen. Muur met koetspoort onder een zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9914
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerenhuis van baksteen met aan de straat rechthoekige omramingen van hardsteen en topgevels met vlechtingen. Muur met koetspoort onder een zadeldak in Holtum

St. Martinuskerk

Martinusstraat 3
Holtum (Gemeente Sittard Geleen)
St. Martinuskerk, 1887 gebouwd door J. Kayser, de mergelstenen westtoren met romaanse onderbouw, XIII. Tot de inventaris behoren o.a. de voe..

Huis Holtum

Grote Dries 1
Holtum (Gemeente Sittard Geleen)
Huis Holtum. Omgracht complex. Herenhuis, XVI, XVII, o.v., met door een dakruitertje, plm 1800, bekroond zadeldak en een fronton plm 1800, o..

Kasteel Wolfrath

Wolfrath 1
Born (Gemeente Sittard Geleen)
KASTEEL, XVIIb; bakstenen haakvormig gebouw op een omgracht rechthoekig terrein met twee bouwlagen op de kelderverdieping; leiengedekt sc..

Wolfrath: poortgebouw, noordwestvleugel

Wolfrath 1
Born (Gemeente Sittard Geleen)
POORTGEBOUW, XVIIc, noordwestvleugel waarschijnlijk later; bakstenen gebouw op U-plattegrond onder zadeldak (grijze pannen) met in de midd..

Wolfrath: bruggen

Wolfrath 1
Born (Gemeente Sittard Geleen)
BRUGGEN; er zijn twee bakstenen bruggen; de eerste, waarschijnlijk XVIII, voert over de buitengracht naar het poortgebouw; twee togen en ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)