Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grenspaal in Born

Overig

Grenspaal tussen de gem. Born en Roosteren
6120AA Born (gemeente Sittard Geleen)
Limburg


Beschrijving van Grenspaal

Op de grens van de gemeente Born en Roosteren bevindt zich een oude grenspaal; circa 0.80 m. hoog, van belang uit oogpunt van historische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9908
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grenspaal in Born

Huis Holtum

Grote Dries 1
Holtum (Gemeente Sittard Geleen)
Huis Holtum. Omgracht complex. Herenhuis, XVI, XVII, o.v., met door een dakruitertje, plm 1800, bekroond zadeldak en een fronton plm 1800, o..

St. Martinuskerk

Martinusstraat 3
Holtum (Gemeente Sittard Geleen)
St. Martinuskerk, 1887 gebouwd door J. Kayser, de mergelstenen westtoren met romaanse onderbouw, XIII. Tot de inventaris behoren o.a. de voe..

Een wegkruis

Dorpstraat 88
Buchten (Gemeente Sittard Geleen)
Een wegkruis, XIX.

Boerenhuis van baksteen met aan de straat rechthoekige omramingen van hardsteen en topgevels met vlechtingen. Muur met koetspoort onder een zadeldak

Kloosterstraat 25
Holtum (Gemeente Sittard Geleen)
Boerenhuis van baksteen met aan de straat rechthoekige omramingen van hardsteen, ankerjaartal 1791, en topgevels met vlechtingen. Muur met k..

Huis met bovenverdieping van vakwerk. Ankerjaartal aan achterzijde op laatste anker na verdwenen. Voorgevel 19e eeuw geheel gewijzigd

Oude Baan 12
Buchten (Gemeente Sittard Geleen)
Huis met bovenverdieping van vakwerk, XVII. Ankerjaartal 1669 aan achterzijde op laatste anker na verdwenen. Voorgevel XIX geheel gewijzigd.

Kaart & Routeplanner