Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijtje op rechthoekige plattegrond in Borculo

Boerderij

Oude Schooldijk 1
7271PE Borculo (gemeente Berkelland)
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Boerderijtje op rechthoekige plattegrond

Boerderijtje (XIX A) op rechthoekige plattegrond; dwars geplaatst voorhuis onder met riet gedekt schilddak; schuurgedeelte met middenlangsdeel onder met riet en rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild. De deeldeuren springen terug t.o.v. de achtergevel. In de voorgevel een 12-ruits schuifvenster behorend tot de opkamer, een opgeklampte deur met 6-ruits bovenlicht en twee 24-ruits schuifvensters met luiken. In de linker zijgevel een 6-ruits kelderlicht en daarboven een luik in het voorhuis; een opgeklampte deur, een 4-ruits venster met luiken en, elkaar afwisselend, drie getoogde staldeuren en drie gietijzeren stalraampjes in het schuurgedeelte. In de rechter gevel van schuurgedeelte drie gietijzeren stalraampjes en twee opgeklampte deuren. In de achtergevel, te weerszijden van de sprong voor de deeldeuren een klein houten venster. Oorspronkelijk interieur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9893
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijtje op rechthoekige plattegrond in Borculo

'De lebbenbrugge'

Lebbenbruggedijk 25
Borculo (Gemeente Berkelland)
"De Lebbenbrugge". Mooie saksische boerderij, tevens voormalige tolherberg ten zuidwesten van Borculo bij de Lebbenbeek aan een oude Hessenw..

Transformatorhuisje

Burgemeester Bloemersstraat 40a
Borculo (Gemeente Berkelland)
Inleiding TRANSFORMATORHUISJE uit ca. 1922, gebouwd onder invloed van de Amsterdamse School in opdracht van de N.V. 'Electriciteits Maatsch..

Villa Beekvliet

Beekvliet 1
Borculo (Gemeente Berkelland)
Inleiding Villa Beekvliet uit 1902 is gebouwd naar ontwerp van architect G. Halbertsma uit Almelo in neorenaissancistische stijl in opdrach..

Koetshuis

Beekvliet 1
Borculo (Gemeente Berkelland)
Inleiding Ten noorden van de villa gelegen koetshuis uit 1835 gebouwd in opdracht van de Zutphense houthandelaar Jan Derk Langenberg. In 19..

Schuur met schildak en zijgevel

Lange Molenstraat 15
Borculo (Gemeente Berkelland)
Schuur met schilddak en zijgevel met stijl- en regelwerk in de nabijheid van de watermolen op de Berkel, door een veldkeienstraatje van het ..

Kaart & Routeplanner