Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping en schilddak in Bolsward

Woonhuis

Kerkstraat 3
8701HP Bolsward (gemeente Súdwest Fryslân)
Friesland

Bouwjaar: rond 1600 (achterhuis) eerste helft 17e eeuw (voorhuis) 19e eeuw (voorgevel) 1600 rond 1600 (achterhuis) eerste helft 17e eeuw (voorhuis) 19e eeuw (voorgevel)


Beschrijving van Pand met verdieping en schilddak

PAND met verdieping en schilddak. Het achterste deel, dat van het voorste gescheiden wordt door een authentieke betimmering van wagenschot delen, dateert uit omstreeks 1600 en heeft een houtskelet met muurstijlen, korbelen en sleutelstukken, voorzien van een renaissanceprofiel. Spiltrap. Het voorste deel, uit de eerste helft van de 17e eeuw; heeft een enkelvoudige balklaag met sleutelstukjes. Gepleisterde voorgevel met 19e eeuwse houten kroonlijst en houten onderpui, waarnaast een deur met panelen, midden 19e eeuw. In het pand een viertal schouwen met houten betimmering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9839
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping en schilddak in Bolsward

Bakstenen pand met schilddak met door schoorstenen geaccentueerde nokhoeken

Kerkstraat 1
Bolsward (Gemeente Súdwest Fryslân)
Bakstenen PAND met schilddak waarvan de nokhoeken door schoorstenen geaccentueerd zijn. Lijstgevels met hoeklisenen en rondboogramen. Karakt..

Voormalige naaischool

Jongemastraat 8
Bolsward (Gemeente Súdwest Fryslân)
Inleiding De voormalige NAAISCHOOL te Bolsward is in 1877 gebouwd in traditionele stijl, waarbij neo-classicistische elementen zijn toegepa..

Pand met verdieping onder zadeldak met voorschild waarboven schoorsteen

Kleine Dijlakker 4
Bolsward (Gemeente Súdwest Fryslân)
PAND met verdieping onder zadeldak met voorschild waarboven schoorsteen. Boven de eenvoudige XIXe eeuwse pui twee zesruitsvensters waartusse..

Winkelwoonhuis in neorenaissance-stijl met neoclassicistische elementen

Jongemastraat 25
Bolsward (Gemeente Súdwest Fryslân)
Inleiding Het WINKELWOONHUIS ligt aan de zuidzijde van de Jongemastraat, binnen het beschermd stadsgezicht en is naar het noorden gericht. ..

Stadhuis van Bolsward

Jongemastraat 2
Bolsward (Gemeente Súdwest Fryslân)
STADHUIS. In 1613-'17 gebouwd naar plannen van burgemeester/kistemaker Jacob Gijsberts en uitgevoerd door stadsmetselaar Marten Domenici. Be..

Kaart & Routeplanner