Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve "Boomvliet" met puntgevel in Dirksland

Boerderij

Korteweegje 28
3247BJ Dirksland
Zuid Holland

Bouwjaar: 1698


Beschrijving van Hoeve "Boomvliet" met puntgevel

Hoeve "Boomvliet". Boerderij uit 1698 met puntgevel, afgedekt door een rollaag. Aan de weg gepleisterde bakstenen hekpijlers, bekroond door voluten en pijnappels en versierd met twee wapens. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9815
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve "Boomvliet" met puntgevel in Dirksland

Pand met gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten op houten kroonlijst. Hoekvoluten op geprofileerde dekplaten. Geprofileerde lijst boven de onder ..

Voorstraat 34
Dirksland
Pand met gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten op houten kroonlijst. Hoekvoluten op geprofileerde dekplaten. Geprofileerde lijst bove..

Markant hoekpand met verdieping en schilddak. Eenvoudige lijstgevel, waarin vensters met zesruitsschuiframen

Voorstraat 50
Dirksland
Markant hoekpand, begin 19e eeuw, met verdieping en schilddak. Eenvoudige lijstgevel, waarin vensters met zesruitsschuiframen.

Pand met gepleisterde gevel met ingezwenkte top, versierd met hoekvoluten op dekplaten en een segmentvormige- geprofileerde bekroning. Geprofileerde l ..

Voorstraat 22
Dirksland
Pand met gepleisterde gevel met ingezwenkte top, versierd met hoekvoluten op dekplaten en een segmentvormige- geprofileerde bekroning, midde..

Pand onder hoog schilddak. Het rechter deel wordt bekroond door een puntgevel onder rollaag en heeft de oorspronkelijke geprofileerde topdekplaat van ..

Voorstraat 56
Dirksland
Pand uit de 17e eeuw onder hoog schilddak. Het rechter deel wordt bekroond door een puntgevel onder rollaag en heeft de oorspronkelijke gepr..

Pand met gepleisterde puntgevel en een gevelsteen met opschrift en jaartal:1618

Heul 4
Dirksland
Pand met gepleisterde puntgevel en een gevelsteen met opschrift en jaartal: 1618.

Kaart & Routeplanner