Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hofdstede "de Paardenburgh" in Bodegraven

Boerderij

Dammekant 2
2411CD Bodegraven (gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1648 (gevelsteen)


Beschrijving van Hofdstede "de Paardenburgh"

Hofstede " de Paardenburgh". Dwars woongedeelte onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Deurpartij met verdiepte pilasters en hoofdgestel, waarboven een gevelsteen met wapen, het jaartal 1649 en het opschrift "Paardenburgh". Te weerszijden van de deur twee vensters met halve kruiskozijnen en onderluiken. Kleine roedenverdeling. Onder de linker kamer een kelder met twee tweelichtvensters met luikjes. Stal achter woonhuis, 19e eeuw. Rechts een stalgebouw onder rieten wolfdak. Smeedijzeren hek, 19e eeuw, tussen moderne hekpijlers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9747
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hofdstede "de Paardenburgh" in Bodegraven

De Arkduif

Overtocht 45
Bodegraven (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Molen "De Arkduif". Aan de zuidzijde van de Oude Rijn nabij Bodegraven een korenmolen met gemetselde ronde romp en stelling, 1697. In de mul..

Kaaspakhuis

Kerkstraat 132
Bodegraven (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Inleiding Ensemble van twee KAASPAKHUIZEN van de firma Noordhoek en Zn., gelegen tussen de Kerkstraat en Oude Rijn. Het kaaspakhuis dat met..

St. Gallus

Oude Markt 1
Bodegraven (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Ned.Herv.Kerk. Laat-gotische kerk met driebeukig schip en langgerekt eenbeukig koor met vijfzijdige sluiting. Tegen de noord- en zuidgevel v..

Toren van de St. Gallus

Oude Markt 1
Bodegraven (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Toren der Herv.Kerk. In de kern laat-middeleeuws bouwwerk, geheel ommanteld en van een onderbouw voorzien in de 19e eeuw. Windvaan met 1748...

Kaaspakhuis

Julianastraat 30
Bodegraven (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Inleiding Het KAASPAKHUIS aan de Julianastraat is in 1910 gebouwd in de traditionele bouwstijl met elementen van neo-Hollandse Renaissance..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)