Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kapitale hoeve waarvan het woongedeelte een omlopend schilddak, aan de rivierzijde een lijstgevel heeft met stal in Bleskensgraaf ca

Boerderij

Heulenslag 1
2971VE Bleskensgraaf ca (gemeente Graafstroom)
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Kapitale hoeve waarvan het woongedeelte een omlopend schilddak, aan de rivierzijde een lijstgevel heeft met stal

Aan de noordoever van de Alblas, gelegen kapitale HOEVE (midden XIX), waarvan het woongedeelte een omlopend schilddak, aan de rivierzijde een lijstgevel en vensters met vier- zes- en twaalfruitsschuiframen heeft, met luiken. Stal, deels steen, deels gepotdekselde houten delen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9632
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kapitale hoeve waarvan het woongedeelte een omlopend schilddak, aan de rivierzijde een lijstgevel heeft met stal in Bleskensgraaf ca

Boerderij met dwars woongedeelte van parterre en verdieping met rieten zadeldak tussen puntgevels

Abbekesdoel 2
Bleskensgraaf ca (Gemeente Graafstroom)
BOERDERIJ (XIXc) met dwars woongedeelte van parterre en verdieping met rieten zadeldak tussen puntgevels. Stal onder hoog rieten dak en met..

De Vriendschap

Heulenslag 3
Bleskensgraaf ca (Gemeente Graafstroom)
KORENMOLEN 'De Vriendschap'. Aan de noordoever van de Alblas, westelijk van de dorpskern gelegen stellingmolen uit 1890. Ronde stenen mole..

Boerderij met het woon- en bedrijfsgedeelte onder een pannen gebouwd

Hofwegen 50
Bleskensgraaf ca (Gemeente Graafstroom)
Aan de zuidoever van de Alblas ten oosten van het dorp staande, waarvan het woon- en bedrijfsgedeelte onder een pannen dak zijn gebouwd. IJ..

Boerderij met ijsselstenen woonhuis onder rieten dak

Abbekesdoel 43
Bleskensgraaf ca (Gemeente Graafstroom)
BOERDERIJ (XIXa) met IJsselstenen woonhuis onder rieten dak. Vensters met luiken en zesruits- en kleine roedenverdeling. Zolderluik met ou..

Hofwegensemolen

Hofwegen 15
Bleskensgraaf ca (Gemeente Graafstroom)
WIPWATERMOLEN. Ca. 1 km. ten oosten van de dorpskern aan de zuidzijde van de Alblas staande wipwatermolen van de polder Zuidzijde-Hofwegen ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)