Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, gedateerd op een geschilderde zonnewijzer. Rieten wolfdak; voorgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen, waarvoor luiken in Winssen

Boerderij

Dijk 41
6645KA Winssen (gemeente Beuningen)
Gelderland

Bouwjaar: 1798


Beschrijving van Boerderij, gedateerd op een geschilderde zonnewijzer. Rieten wolfdak; voorgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen, waarvoor luiken

Boerderij, gedateerd op een geschilderde zonnewijzer: 1798. Rieten wolfdak; voorgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen, waarvoor luiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9556
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, gedateerd op een geschilderde zonnewijzer. Rieten wolfdak; voorgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen, waarvoor luiken in Winssen

Kerktoren van de middeleeuwse parochiekerk

Dijk 39
Winssen (Gemeente Beuningen)
Kerktoren. Van de middeleeuwse parochiekerk is bewaard gebleven de 15e eeuwse toren, opgetrokken uit baksteen en bestaande uit vier geleding..

St. Antonius van Padua

Notaris Stephanus Roesstraat 37A
Winssen (Gemeente Beuningen)
Inleiding R.K. KERK, inclusief ORGEL. De ST. ANTONIUS VAN PADUAKERK werd gebouwd in 1938 naar het ontwerp van de architecten ir. J.C. VAN ..

Beatrixmolen

Molenstraat 7
Winssen (Gemeente Beuningen)
Beatrixmolen. Achtkante houten beltmolen op gemetselde onderbouw, afkomstig uit Alphen a.d. Rijn, gebouwd in 1890 en gerestaureerd in 1955.

Herenhuis met verdieping en schilddak

Notaris Stephanus Roesstraat 31
Winssen (Gemeente Beuningen)
Herenhuis uit het tweede kwart van de 19e eeuw met verdieping en schilddak. Middenrisaliet, waarin deur met consoles, die een hoofdgestel dr..

Dijkmagazijn

Dijk 27
Winssen (Gemeente Beuningen)
Inleiding Ten noordoosten van de dorpskern van Winssen, vlakbij een waai ligt binnendijks in een scherpe bocht, deels tegen het dijklichaam..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)