Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kerktoren van de middeleeuwse parochiekerk in Winssen

Kerkelijk Gebouw

Dijk 39
6645KA Winssen (gemeente Beuningen)
Gelderland

Bouwjaar: 15e eeuw 1400 15e eeuw


Beschrijving van Kerktoren van de middeleeuwse parochiekerk

Kerktoren. Van de middeleeuwse parochiekerk is bewaard gebleven de 15e eeuwse toren, opgetrokken uit baksteen en bestaande uit vier geledingen, waarvan de onderste twee tufstenen banden hebben. Versiering met rondboognissen en spaarvelden met gekoppelde rondboogjes. Klokkenstoel met klok van J. Fremy, 1679, diam. 117,5 cm. Mechanisch torenuurwerk B. Eijsbouts, Asten, 1941. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9555
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kerktoren van de middeleeuwse parochiekerk in Winssen

Boerderij, gedateerd op een geschilderde zonnewijzer. Rieten wolfdak; voorgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen, waarvoor luiken

Dijk 41
Winssen (Gemeente Beuningen)
Boerderij, gedateerd op een geschilderde zonnewijzer: 1798. Rieten wolfdak; voorgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen, w..

St. Antonius van Padua

Notaris Stephanus Roesstraat 37A
Winssen (Gemeente Beuningen)
Inleiding R.K. KERK, inclusief ORGEL. De ST. ANTONIUS VAN PADUAKERK werd gebouwd in 1938 naar het ontwerp van de architecten ir. J.C. VAN ..

Beatrixmolen

Molenstraat 7
Winssen (Gemeente Beuningen)
Beatrixmolen. Achtkante houten beltmolen op gemetselde onderbouw, afkomstig uit Alphen a.d. Rijn, gebouwd in 1890 en gerestaureerd in 1955.

Herenhuis met verdieping en schilddak

Notaris Stephanus Roesstraat 31
Winssen (Gemeente Beuningen)
Herenhuis uit het tweede kwart van de 19e eeuw met verdieping en schilddak. Middenrisaliet, waarin deur met consoles, die een hoofdgestel dr..

Dijkmagazijn

Dijk 27
Winssen (Gemeente Beuningen)
Inleiding Ten noordoosten van de dorpskern van Winssen, vlakbij een waai ligt binnendijks in een scherpe bocht, deels tegen het dijklichaam..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)