Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, waarvan het gepleisterde woongedeelte links een opkamer heeft en gedekt wordt door een deels met riet, deels met pannen gedekt schilddak in Weurt

Boerderij

Scharsestraat 15
6551ZA Weurt (gemeente Beuningen)
Gelderland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Boerderij, waarvan het gepleisterde woongedeelte links een opkamer heeft en gedekt wordt door een deels met riet, deels met pannen gedekt schilddak

17e eeuwse boerderij, waarvan het gepleisterde woongedeelte links een opkamer heeft en gedekt wordt door een deels met riet, deels met pannen gedekt schilddak. Vensters met zes- en negenruitsschuiframen en luiken. Bovenlicht met zesruitsroedenverdeling. Het wolfdak van de stal wordt door riet en pannen gedekt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9554
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Boerderij, waarvan het gepleisterde woongedeelte links een opkamer heeft en gedekt wordt door een deels met riet, deels met pannen gedekt schilddak
5
Recensie door: ()
Mijn ouderlijke woning! Zoals je ziet wordt deze prachtige woning ontzettend goed onderhouden door de huidige bewoners (mijn zus en zwager)
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, waarvan het gepleisterde woongedeelte links een opkamer heeft en gedekt wordt door een deels met riet, deels met pannen gedekt schilddak in Weurt

Gepleisterde boerderij met lage verdieping en pannen schilddak

Pastoor van der Marckstraat 1
Weurt (Gemeente Beuningen)
Gepleisterde 17e eeuwse boerderij met lage verdieping en pannen schilddak. Rechts een opkamer. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. V..

Boerderij op T-vormige plattegrond met dwars woonhuis onder rieten schilddak

Kerkstraat 23
Weurt (Gemeente Beuningen)
Boerderij op T-vormige plattegrond met dwars woonhuis onder rieten schilddak, omstreeks 1800. Vensters met negen- en zesruitsschuiframen en ..

Sint-Andreaskerk

Kerkstraat 14
Weurt (Gemeente Beuningen)
Inleiding Rooms-katholieke neogotische dorpsKERK uit het einde van de 19e eeuw. De kerk werd in 1895-1896 in fasen gebouwd naar ontwerp van..

Boerderij met woongedeelte parallel aan de weg en haaks daarop gebouwd bedrijfsgedeelte

Jonkerstraat 20
Weurt (Gemeente Beuningen)
Boerderij, 18e eeuw, met woongedeelte parallel aan de weg en haaks daarop gebouwd bedrijfsgedeelte. Gepleisterd woonhuis onder rieten schild..

Voormalig dijkmagazijn

Dijk 5
Weurt (Gemeente Beuningen)
Inleiding Even buiten het dorp Weurt ligt een voormalig DIJKMAGAZIJN dat gebouwd is tussen 1900 - 1910 in een traditionele stijl. Het voorm..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)