Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Klein Lindenhout in Weurt

Boerderij

Jonkerstraat 30
6551DK Weurt (gemeente Beuningen)
Gelderland

Bouwjaar: 1838

(1 recensie)

Beschrijving van Klein Lindenhout

Hoeve "Klein Lindenhout". Boerderij, waarvan woonhuis en bedrijfsgedeelte in een T-vorm zijn gebouwd. Het woonhuis, gedateerd op een muuranker 1838 heeft rieten schilddak en vensters met zesruitsschuiframen. De fraaie schuur wordt gedekt door een rieten wolfdak. Naast de boerderij een stenen stal met hoog schilddak, gedekt met pannen en riet. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9550
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Klein Lindenhout
4
Recensie door: ()
2e tot en met 6e foto zijn van andere boerderij in Weurt, aan Pastoor vd Marckstraat: http://rijksmonumenten.nl/monument/9553/gepleisterde-boerderij-met-lage-verdieping-en-pannen-schilddak/weurt/
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Klein Lindenhout in Weurt

Boerderij met woongedeelte parallel aan de weg en haaks daarop gebouwd bedrijfsgedeelte

Jonkerstraat 20
Weurt (Gemeente Beuningen)
Boerderij, 18e eeuw, met woongedeelte parallel aan de weg en haaks daarop gebouwd bedrijfsgedeelte. Gepleisterd woonhuis onder rieten schild..

Gepleisterde boerderij met lage verdieping en pannen schilddak

Pastoor van der Marckstraat 1
Weurt (Gemeente Beuningen)
Gepleisterde 17e eeuwse boerderij met lage verdieping en pannen schilddak. Rechts een opkamer. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. V..

Boerderij, waarvan het gepleisterde woongedeelte links een opkamer heeft en gedekt wordt door een deels met riet, deels met pannen gedekt schilddak

Scharsestraat 15
Weurt (Gemeente Beuningen)
17e eeuwse boerderij, waarvan het gepleisterde woongedeelte links een opkamer heeft en gedekt wordt door een deels met riet, deels met panne..

Boerderij op T-vormige plattegrond met dwars woonhuis onder rieten schilddak

Kerkstraat 23
Weurt (Gemeente Beuningen)
Boerderij op T-vormige plattegrond met dwars woonhuis onder rieten schilddak, omstreeks 1800. Vensters met negen- en zesruitsschuiframen en ..

Sint-Andreaskerk

Kerkstraat 14
Weurt (Gemeente Beuningen)
Inleiding Rooms-katholieke neogotische dorpsKERK uit het einde van de 19e eeuw. De kerk werd in 1895-1896 in fasen gebouwd naar ontwerp van..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)