Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Toornsehof in Ewijk

Boerderij

Vordingstraat 34
6644BH Ewijk (gemeente Beuningen)
Gelderland

Bouwjaar: Vermoedelijk 17e eeuw


Beschrijving van De Toornsehof

"De Toornsehof"; fraaie, wat betreft het exterieur 19e eeuwse ogende, doch in oorsprong vermoedelijk 17e eeuwse (voormalige) boerderij van het middenlangsdeeltype; het dwarsgeplaatste woongedeelte met lage verdieping heeft een met riet gedekt schilddak, dat aan de noordzijde doorloopt in het dak van het schuurgedeelte, heeft een met pannen gedekte afhang aan de noordzijde en heeft aan de zuidzijde een latere uitbreiding in oostelijke richting onder met riet gedekt wolfdak haaks op het schuurgedeelte; het schuurgedeelte heeft een met pannen gedekt wolfdak. In het woongedeelte 6-ruits schuifvensters op de begane grond, 2-ruits vensters op de verdieping, een 4-ruits schuifvenster bij de opkamer en deuren met bovenlichten. In de zijgevels van het schuurgedeelte gietijzeren (zuidzijde) en houten (noordzijde) stalraampjes; in de eindgevel met vlechtingen getoogde deel- en staldeuren. Inwendig: twee fraaie schouwen en onder de opkamer (zgn.stenenkamer) een kelder met graatgewelf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9546
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Toornsehof in Ewijk

Johannes de Doper

Julianastraat 9
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Rooms Katholieke Kerk, ca. 1925 ontworpen door Jos.Margry. De op schetsontwerpen getekende toren is nooit uitgevoerd. In de parochiekerk van..

Pastorie R.K. kerk

Julianastraat 7
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Pastorie R.K.Kerk. Deftig herenhuis in 1925 ontworpen door Jos.Margry met verdieping en hoog, leien schilddak, waarop schoorstenen, die even..

Betuwse T-huisboerderij

Boskamp 2
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Boerderij van het Betuwse T-huistype, midden 19e eeuw. Het woongedeelte heeft een verdieping, vensters met zesruitsschuiframen en luiken en ..

Kerktoren

Julianastraat 5
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Kerktoren. Romaans turfstenen bouwwerk uit de 12e eeuw, versierd met grote spaarvelden en boognissen. Gekoppelde galmgaten met deelzuiltjes...

Herberg De Clef

Binnenweg 5
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Herberg "De Clef". Boerenhuis, 17e eeuw, waarvan het gepleisterde en met een rieten schilddak gedekte woongedeelte dwars op de stal is gebou..

Kaart & Routeplanner