Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Johannes de Doper in Ewijk

Kerkelijk Gebouw

Julianastraat 9
6644BN Ewijk (gemeente Beuningen)
Gelderland

Bouwjaar: 1916


Beschrijving van Johannes de Doper

Rooms Katholieke Kerk, ca. 1925 ontworpen door Jos.Margry. De op schetsontwerpen getekende toren is nooit uitgevoerd. In de parochiekerk van de H. Johannes de Doper, bevinden zich: een 18e eeuwse preekstoel met beelden en reliefs, op een zij-altaar een 18e eeuws tabernakel; een klein 18e eeuws altaar; een kleine, vroeg 19e eeuwse communiebank; een fragment van een 18e eeuwse communiebank, thans fungerend als credenstafel; twee biechtstoelen, 18e eeuw; enkele houten beelden, 18e eeuw. Een orgelkas met neo-barok front. Hierin een van oorsprong eenklaviers orgel in 1823 gemaakt door F.C. Smits met ten dele ouder materiaal. Later uitgebreid met een tweede klavier en gepneumatiseerd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9545
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Johannes de Doper in Ewijk

Pastorie R.K. kerk

Julianastraat 7
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Pastorie R.K.Kerk. Deftig herenhuis in 1925 ontworpen door Jos.Margry met verdieping en hoog, leien schilddak, waarop schoorstenen, die even..

Kerktoren

Julianastraat 5
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Kerktoren. Romaans turfstenen bouwwerk uit de 12e eeuw, versierd met grote spaarvelden en boognissen. Gekoppelde galmgaten met deelzuiltjes...

Betuwse T-huisboerderij

Boskamp 2
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Boerderij van het Betuwse T-huistype, midden 19e eeuw. Het woongedeelte heeft een verdieping, vensters met zesruitsschuiframen en luiken en ..

Herberg De Clef

Binnenweg 5
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Herberg "De Clef". Boerenhuis, 17e eeuw, waarvan het gepleisterde en met een rieten schilddak gedekte woongedeelte dwars op de stal is gebou..

Boerderij met rieten dak

Brugstraat 5
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Boerderij, blijkens jaartalankers in de voorgevel uit 1665. Het gepleisterde woonhuis draagt een rieten schilddak en is dwars op de stal geb..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)