Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pastorie R.K. kerk in Ewijk

Kerkelijk Gebouw

Julianastraat 7
6644BN Ewijk (gemeente Beuningen)
Gelderland

Bouwjaar: begin 19e eeuw 1800 begin 19e eeuw


Beschrijving van Pastorie R.K. kerk

Pastorie R.K.Kerk. Deftig herenhuis in 1925 ontworpen door Jos.Margry met verdieping en hoog, leien schilddak, waarop schoorstenen, die evenals het klokkenstoeltje midden op het dak smeedijzeren sierbekroning dragen. Het huis heeft een hardstenen plint en vensterdorpels, strekken van gele steen in het rode metselwerk, een deuromlijsting met hoofdgestel op zware Empire-consoles, in de parterrevensters zesruits- en in de verdieping vierruitsramen. Houten kroonlijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9544
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pastorie R.K. kerk in Ewijk

Johannes de Doper

Julianastraat 9
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Rooms Katholieke Kerk, ca. 1925 ontworpen door Jos.Margry. De op schetsontwerpen getekende toren is nooit uitgevoerd. In de parochiekerk van..

Kerktoren

Julianastraat 5
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Kerktoren. Romaans turfstenen bouwwerk uit de 12e eeuw, versierd met grote spaarvelden en boognissen. Gekoppelde galmgaten met deelzuiltjes...

Betuwse T-huisboerderij

Boskamp 2
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Boerderij van het Betuwse T-huistype, midden 19e eeuw. Het woongedeelte heeft een verdieping, vensters met zesruitsschuiframen en luiken en ..

Herberg De Clef

Binnenweg 5
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Herberg "De Clef". Boerenhuis, 17e eeuw, waarvan het gepleisterde en met een rieten schilddak gedekte woongedeelte dwars op de stal is gebou..

Boerderij met rieten dak

Brugstraat 5
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Boerderij, blijkens jaartalankers in de voorgevel uit 1665. Het gepleisterde woonhuis draagt een rieten schilddak en is dwars op de stal geb..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)