Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Torentje van de Blanckenburgh. Vierkant bakstenen torentje, met muizetandlijst en rieten tentdak, waarop smeedijzeren windwijzer, overblijfsel van het kasteel "De Blanckenburgh" in Beuningen Gld

Kasteel Buitenplaats

Wilhelminalaan 2
6641DG Beuningen Gld (gemeente Beuningen)
Gelderland

Bouwjaar: 15e eeuw


Beschrijving van Torentje van de Blanckenburgh. Vierkant bakstenen torentje, met muizetandlijst en rieten tentdak, waarop smeedijzeren windwijzer, overblijfsel van het kasteel "De Blanckenburgh"

Torentje van de Blanckenburgh. Vierkant bakstenen torentje, 15e eeuw, met muizetandlijst en rieten tentdak, waarop smeedijzeren windwijzer, overblijfsel van het kasteel "De Blanckenburgh". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9538
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Torentje van de Blanckenburgh. Vierkant bakstenen torentje, met muizetandlijst en rieten tentdak, waarop smeedijzeren windwijzer, overblijfsel van het kasteel "De Blanckenburgh" in Beuningen Gld

Tuinmuur en hek

Dorpssingel 2
Beuningen Gld (Gemeente Beuningen)
Omschrijving De tuin ten zuiden van de pastorie wordt aan de oostzijde van de straat afgesloten door een bakstenen TUINMUUR met bakstenen p..

Koetshuis

Dorpssingel 2
Beuningen Gld (Gemeente Beuningen)
Omschrijving Links achter de pastorie bevindt zich in de tuin nog een vrijstaand bijgebouw in de vorm van een KOETSHUIS uit 1885. Het gebo..

Pastorie

Dorpssingel 2
Beuningen Gld (Gemeente Beuningen)
Omschrijving De gedeeltelijk onderkelderde (linker voorzijde) PASTORIE heeft thans de vorm van een langwerpige bouwblok, dat bestaat uit tw..

Heilig Hartbeeld

Dorpssingel 2
Beuningen Gld (Gemeente Beuningen)
Omschrijving Het HEILIG HARTBEELD is geplaatst op een hoge achtzijdige sokkel van tufsteen, aan de bovenzijde afsluitend met een geprofilee..

R.K. Corneliuskerk

Dorpssingel 1
Beuningen Gld (Gemeente Beuningen)
Omschrijving Neogotische Kerk, gelegen op een kerkhof, dat wordt omgeven door een eenvoudig smeedijzeren HEKWERK. De kerk heeft een forse w..

Kaart & Routeplanner