Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landelijk pand met omlijste ingang onder zadeldak met voorschild en dakkapel en met lager achterhuis onder zadeldak tegen topgevel in Vrouwenparochie

Woonhuis

Waling Dykstrastraat 21
9077SP Vrouwenparochie (gemeente Het Bildt)
Friesland

Bouwjaar: 18e eeuw 19e eeuw (gevel) 1800 18e eeuw 19e eeuw (gevel)


Beschrijving van Landelijk pand met omlijste ingang onder zadeldak met voorschild en dakkapel en met lager achterhuis onder zadeldak tegen topgevel

Landelijk pand onder zadeldak, voorschild boven de voorgevel; lager achterhuis onder zadeldak tegen topgevel. Door Ionische pilasters omlijste ingang geflankeerd door grote vensters. Boven de ingang dakkapel met fronton. Inwendig bakkerij keldertje midden in voorhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9530
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landelijk pand met omlijste ingang onder zadeldak met voorschild en dakkapel en met lager achterhuis onder zadeldak tegen topgevel in Vrouwenparochie

Pand met omlijste ingang onder zadeldak tegen klokgevel met aanzetstukken en gebeeldhouwde bekroning

Waling Dykstrastraat 9
Vrouwenparochie (Gemeente Het Bildt)
Pand onder zadeldak tegen klokgevel met aanzetstukken en gebeeldhouwde bekroning. Onder de aanzetstukken gedateerd 1792. Omlijsting ingang.

Hervormde kerk op kerkhof

Kerkplein 2
Vrouwenparochie (Gemeente Het Bildt)
Herv.Kerk op door bomen omzoomd kerkhof. Eenvoudig eenbeukig gebouw met dakruiter boven de westgevel en spitsbogige vensters, gebouwd in 167..

Pand onder zadeldak tegen klokgevel met aanzetstukken, lijsten en beeldhouwwerk boven topvenster

J.P. van der Bildtstraat 8
Vrouwenparochie (Gemeente Het Bildt)
Pand onder zadeldak tegen klokgevel met aanzetstukken, lijsten en enig beeldhouwwerk boven topvenster. Onder aanzetstukken gedateerd 1783.

Kop-hals-rompboerderij met voorhuis tussen topgevels met zesruitsvensters in voorhuis en hals

Waling Dykstrastraat 101
Vrouwenparochie (Gemeente Het Bildt)
Boerderij van het kop-hals-romptype. Het voorhuis tussen topgevels. In het voorhuis en de hals zesruitsvensters. In de geveltop twee kleiner..

Transformatorgebouw in overgangsstijl

Vrouwbuurtstermolen 18
Vrouwenparochie (Gemeente Het Bildt)
Inleiding Het TRANSFORMATORGEBOUW (Lage Spanning Verdeel Installatie, LSVI) te Vrouwenparochie is gelegen ten noorden van de Middelweg en n..

Kaart & Routeplanner