Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kop-hals-rompboerderij met lang en in het midden onderkelderd voorhuis met vensters met roedenindeling in voorgevel in Vrouwenparochie

Boerderij

Middelweg-Oost 35
9077SB Vrouwenparochie (gemeente Het Bildt)
Friesland

Bouwjaar: 19e eeuw 1900 19e eeuw


Beschrijving van Kop-hals-rompboerderij met lang en in het midden onderkelderd voorhuis met vensters met roedenindeling in voorgevel

Boerderij van het kop-hals-romptype met lang voorhuis dat in het midden onderkelderd is. In de voorgevel vensters met roedenindeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9527
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kop-hals-rompboerderij met lang en in het midden onderkelderd voorhuis met vensters met roedenindeling in voorgevel in Vrouwenparochie

Pand onder zadeldak tegen klokgevel met aanzetstukken, lijsten en beeldhouwwerk boven topvenster

J.P. van der Bildtstraat 8
Vrouwenparochie (Gemeente Het Bildt)
Pand onder zadeldak tegen klokgevel met aanzetstukken, lijsten en enig beeldhouwwerk boven topvenster. Onder aanzetstukken gedateerd 1783.

Hervormde kerk op kerkhof

Kerkplein 2
Vrouwenparochie (Gemeente Het Bildt)
Herv.Kerk op door bomen omzoomd kerkhof. Eenvoudig eenbeukig gebouw met dakruiter boven de westgevel en spitsbogige vensters, gebouwd in 167..

Pand met omlijste ingang onder zadeldak tegen klokgevel met aanzetstukken en gebeeldhouwde bekroning

Waling Dykstrastraat 9
Vrouwenparochie (Gemeente Het Bildt)
Pand onder zadeldak tegen klokgevel met aanzetstukken en gebeeldhouwde bekroning. Onder de aanzetstukken gedateerd 1792. Omlijsting ingang.

Landelijk pand met omlijste ingang onder zadeldak met voorschild en dakkapel en met lager achterhuis onder zadeldak tegen topgevel

Waling Dykstrastraat 21
Vrouwenparochie (Gemeente Het Bildt)
Landelijk pand onder zadeldak, voorschild boven de voorgevel; lager achterhuis onder zadeldak tegen topgevel. Door Ionische pilasters omlijs..

Kop-hals-rompboerderij met voorhuis met zesruitsvensters, kleine lichtopeningen en schoorstenen waarop borden

Middelweg-Oost 157
St. Annaparochie (Gemeente Het Bildt)
Gave boerderij van het kop-hals-romptype. Voorhuis tussen topgevels bekroond door schoorstenen met borden; zesruitsvensters en kleine lichto..

Kaart & Routeplanner