Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kop-hals-rompboerderij met voorhuis met bekroonde klokgevel met aanzetstukken en vensters met roeden beneden en in de top in St. Annaparochie

Boerderij

Stadhoudersweg 75
9076AG St. Annaparochie (gemeente Het Bildt)
Friesland

Bouwjaar: 1757


Beschrijving van Kop-hals-rompboerderij met voorhuis met bekroonde klokgevel met aanzetstukken en vensters met roeden beneden en in de top

Boerderij van het kop-hals-romptype. Het voorhuis heeft een klokgevel met aanzetstukken en gebeeldhouwde bekroning, waarin jaartal 1757. Roedenverdeling in de vensters beganegronds en in de geveltop. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9506
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kop-hals-rompboerderij met voorhuis met bekroonde klokgevel met aanzetstukken en vensters met roeden beneden en in de top in St. Annaparochie

Kop-hals-rompboerderij met voorhuis onder zadeldak met aankapping over de luifel

Stadhoudersweg 80
Nij Altoenae (Gemeente Het Bildt)
BOERDERIJ van het kop-hals-romptype. Het voorhuis heeft aan het zadeldak een aankapping over de z.g.luifel, dit is een galerij op vier zuile..

Kop-hals-rompboerderij met voorhuis met omlijste ingang in de lange gevel, dakkapel en twee topschoorstenen met borden

Oudebildtdijk 433
St. Annaparochie (Gemeente Het Bildt)
Boerderij van het kop-hals-romptype, waarvan het voorhuis een omlijste ingang in het midden van de lange wand heeft; bovenlicht en dakkapel ..

Haanburg De Haanburg

Oudebildtdijk 331
Nij Altoenae (Gemeente Het Bildt)
BOERDERIJ van het karakteristieke noordwest friese type. Inrit in de ene vleugelmuur; in de andere kelder drie zaadzoldervensters; kroonlijs..

Van Harenskerk, hervormde kerk op omheind kerkhof

Van Harenstraat 1
St. Annaparochie (Gemeente Het Bildt)
N.H.KERK op omheind kerkhof. In 1682 op initiatief van Grietman van Haren herbouwde achtzijdige kerk met pyramidaal dak, bekroond door een h..

School Voorm. lagere school met schoolmeesterswoning

Wassenberghstraat 2
St. Annaparochie (Gemeente Het Bildt)
Voormalige school en schoolmeesterswoning onder laag zadeldak. De schoolgevel geleed door een serie halfrond gesloten nissen. In een der dam..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)