Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand zonder verdieping met versierde gevel onder omgaand schilddak met dakkapel en hoekschoorstenen met borden in St. Annaparochie

Woonhuis

Van Harenstraat 24
9076BW St. Annaparochie (gemeente Het Bildt)
Friesland

Bouwjaar: ca. 1850 1850 ca. 1850


Beschrijving van Pand zonder verdieping met versierde gevel onder omgaand schilddak met dakkapel en hoekschoorstenen met borden

Pand zonder verdieping onder omgaand schilddak met hoekschoorstenen, waarop borden. Gevel versierd met gepleisterde hoeklisenen en kroonlijst; bijpassende dakkapel, alles van tweede helft 19e eeuws karakter. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9499
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand zonder verdieping met versierde gevel onder omgaand schilddak met dakkapel en hoekschoorstenen met borden in St. Annaparochie

Deftig huis met omlijste ingang en zesruitsvensters en met verdieping onder laag schilddak

Van Harenstraat 26
St. Annaparochie (Gemeente Het Bildt)
Deftig midden 19e eeuws huis met verdieping onder laag schilddak. Ingang en vensters omgeven met gepleisterd lijstwerk. Zesruitsvensters.

Links onderkelderd pand met zesruitsvensters onder aan de voorzijde afgewolfd hoog zadeldak

Van Harenstraat 18
St. Annaparochie (Gemeente Het Bildt)
Pand onder hoog zadeldak aan de voorzijde afgewolfd. Aanzetstukken met datumstenen 1737. Het linkergedeelte is onderkelderd. Zesruitsvenster..

School Voorm. lagere school met schoolmeesterswoning

Wassenberghstraat 2
St. Annaparochie (Gemeente Het Bildt)
Voormalige school en schoolmeesterswoning onder laag zadeldak. De schoolgevel geleed door een serie halfrond gesloten nissen. In een der dam..

Vijf traveeën breed pand met middenrisaliet in de voorgevel en verdieping met zesruitsvensters onder schilddak met hoekschoorstenen

Van Harenstraat 14
St. Annaparochie (Gemeente Het Bildt)
Vijf traveeën breed pand met verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen. De voorgevel is door een middenrisaliet geleed. Op de verdiep..

Van Harenskerk, hervormde kerk op omheind kerkhof

Van Harenstraat 1
St. Annaparochie (Gemeente Het Bildt)
N.H.KERK op omheind kerkhof. In 1682 op initiatief van Grietman van Haren herbouwde achtzijdige kerk met pyramidaal dak, bekroond door een h..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)