Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand van alleen begane-grond met zadeldak tussen IJsselstenen puntgevels met vlechtingen. Belangrijk door zijn ligging ten Z.W. van de kerk in Zuidland

Woonhuis

Kerkstraat 12
3214AJ Zuidland (gemeente Bernisse)
Zuid Holland


Beschrijving van Pand van alleen begane-grond met zadeldak tussen IJsselstenen puntgevels met vlechtingen. Belangrijk door zijn ligging ten Z.W. van de kerk

Pand van alleen begane-grond met zadeldak tussen IJsselstenen puntgevels met vlechtingen. Belangrijk door zijn ligging ten Z.W. van de kerk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9415
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand van alleen begane-grond met zadeldak tussen IJsselstenen puntgevels met vlechtingen. Belangrijk door zijn ligging ten Z.W. van de kerk in Zuidland

Bartholomeüskerk

Kerkstraat 8
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Ned.Herv.Kerk. (St Bartholomeus). Grote, eenbeukige dorpskerk (XVIa) met smaller, vijfzijdig gesloten koor en slanke toren (XV B), waarvan d..

Op sluis gebouwde woonhuis

Ring 13
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Het op een sluis gebouwde WOONHUIS ligt op de hoek van de Ring en de Kerkstraat en heeft vanwege de ligging tegen de dijk, de hoofdvorm en d..

Pand met gepleisterde puntgevel

Ring 7
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Pand met gepleisterde puntgevel (XVII).

Pand met gepleisterde ingezwenkte gevel, afgedekt door kroonlijst. Deuromlijsting met verdiepte pilasters, vensters, waarin zesruitsschuiframen met ge ..

Ring 22
Zuidland (Gemeente Bernisse)
Pand (in oorsprong XVII?) met gepleisterde ingezwenkte gevel, afgedekt door kroonlijst XIX A. Deuromlijsting met verdiepte pilasters, venste..

Ahthoekige houten theekoepel in de tuin van dit pand, Lod. XVI met bewerkte daklijst en als bekroning een siervaas op het dak

Stationsweg 7
Zuidland (Gemeente Bernisse)
In de tuin van dit pand een achthoekige houten theekoepel, Lod. XVI met bewerkte daklijst en als bekroning een siervaas op het dak.

Kaart & Routeplanner