Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Swaaneburg in Geervliet

Woonhuis

Burgemeester van der Minnelaan 12
3211AE Geervliet (gemeente Bernisse)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1857

(1 recensie)

Beschrijving van Swaaneburg

"Swaaneburg". Gaaf bewaard herenhuis, blijkens steen uit 1857. Alleen begane-grond met hoog dwars schilddak, waarin twee dakkapellen met gebogen frontons. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel, in het fries waarvan triglyphen en metopen. Achter het huis een koetshuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9363
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Swaaneburg
5
Recensie door: ()
Er heeft een wijziging plaatsgevonden op 29-05-2019. Het originele toegangshek is toegevoegd tot het register. Gietijzeren toegangshek met brede middendoorgang en aan weerzijden een voetgangershekje.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Swaaneburg in Geervliet

Het woonhuis van het type villa in de stijl van de Neo-Hollandse Renaissance, onderdeel van het complex aan de Burgemeester Van der Minnelaan 3 te Gee ..

Burgemeester van der Minnelaan 3
Geervliet (Gemeente Bernisse)
Inleiding Het WOONHUIS van het type villa in de stijl van de Neo-Hollandse Renaissance uit 1901, onderdeel van het complex aan de Burgemees..

Het koetshuis heeft een rechthoekige plattegrond en de nokrichting van het met gesmoorde kruispannen gedekte zadeldak is evenwijdig aan de straat

Burgemeester van der Minnelaan 3
Geervliet (Gemeente Bernisse)
Inleiding Het KOETSHUIS met paardenstal, behorend tot het complex Burgemeester Van der Minnelaan 3, is in 1901 gebouwd. Het koetshuis is op..

Landswerf

Landswerf 2
Geervliet (Gemeente Bernisse)
"Landswerf". Hoeve (XVIII ?), waarvan het dwarse woongedeelte opgetrokken uit secundair verwerkte, laat-middeleeuwse steen. Haakse plattegro..

Hoeve, waarvan het woongedeelte een afgeknotte puntgevel met vlechtingen heeft. Vensters met zes- en negenruitsschuiframen. Schuur van gepotdekselde h ..

Burgemeester van der Minnelaan 5
Geervliet (Gemeente Bernisse)
Hoeve (XVIII), waarvan het woongedeelte een afgeknotte puntgevel met vlechtingen heeft. Vensters met zes- en negenruitsschuiframen. Schuur v..

Huis met verdieping en dwars schilddak. Stoep met stoeppaal

Kerkstraat 9
Geervliet (Gemeente Bernisse)
Huis (XIX A) met verdieping en dwars schilddak. Stoep met stoeppaal.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)