Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kleine, schilderachtige boerderij met in de vensters van het woongedeelte roedenverdeling met kleine ruitjes. Stal met gepotdekselde houten delen in Abbenbroek

Boerderij

Gemeenlandsedijk Zuid 33
3216AH Abbenbroek (gemeente Bernisse)
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw 1600 mogelijk 17e eeuw


Beschrijving van Kleine, schilderachtige boerderij met in de vensters van het woongedeelte roedenverdeling met kleine ruitjes. Stal met gepotdekselde houten delen

Kleine, schilderachtige boerderij (XVII ?) met in de vensters van het woongedeelte roedenverdeling met kleine ruitjes. Stal met gepotdekselde houten delen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9359
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kleine, schilderachtige boerderij met in de vensters van het woongedeelte roedenverdeling met kleine ruitjes. Stal met gepotdekselde houten delen in Abbenbroek

De Hoop

Gemeenlandsedijk Zuid 25
Abbenbroek (Gemeente Bernisse)
Molen "de Hoop". Bakstenen korenmolen met ronde romp, blijkens gevelsteen eerste steen gelegd op 9-12-1842.

Molenaarshuis

Gemeenlandsedijk Zuid 23
Abbenbroek (Gemeente Bernisse)
Inleiding Het MOLENAARSHUIS is gebouwd in het laatste kwart van de negentiende eeuw, en is onderdeel van het molenaarscomplex aan de Gemeen..

Schuur

Gemeenlandsedijk Zuid 23
Abbenbroek (Gemeente Bernisse)
Inleiding De oorspronkelijk houten schuur, die naast het molenaarshuis aan de Gemeenlandsedijk Zuid is gelegen, is circa 1920 vervangen doo..

Oude Pastorie

Kerkplein 4
Abbenbroek (Gemeente Bernisse)
Oude Pastorie. Deftig huis op rechthoekige plattegrond (XVIII ?) ten Z.O. van de kerk. Parterre en verdieping onder hoog schilddak. Lijstgev..

Nerlands Hervormde Kerk (O.L.Vrouw)

Kerkplein 7
Geervliet (Gemeente Bernisse)
Ned.Herv.Kerk (O.L.Vrouw). Parochiekerk, waarin Nicolaas van Putten in 1307 een kapittel stichtte. Driebeukig halleschip met iets hogere mid..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)