Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij uit het midden der 19e eeuw met bewerkte daklijst, gesneden deur met bovenlicht in Berkenwoude

Boerderij

Achterbroek 47
2825ND Berkenwoude (gemeente Bergambacht)
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij uit het midden der 19e eeuw met bewerkte daklijst, gesneden deur met bovenlicht

Boerderij uit het midden der 19e eeuw met bewerkte daklijst, gesneden deur met bovenlicht; vensters met schuiframen en luiken. Zomerhuis uit dezelfde tijd. Rechtsuitgebouwde schuur van gepotdekselde houten delen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9350
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij uit het midden der 19e eeuw met bewerkte daklijst, gesneden deur met bovenlicht in Berkenwoude

Boerderij met woongedeelte onder rieten wolfdak en met vensters met schuiframen en luiken. Hoge deels gemetselde, deels gepotdekselde stal onder riete ..

Benedenheulseweg 27
Stolwijk (Gemeente Vlist)
BOERDERIJ uit het midden der 19e eeuw met woongedeelte onder rieten wolfdak en met vensters met schuiframen en luiken. Hoge deels gemetselde..

Boerderij onder rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde, opgetrokken in baksteen, rondom zwartgeverfde gecementeerde plint

Beijerscheweg 75
Stolwijk (Gemeente Vlist)
In oorsprong 18e eeuwse BOERDERIJ onder rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde, opgetrokken in baksteen, rondom zwartgeverfde gecemen..

Nederlands-hervormde kerk

Dorpsstraat 18
Berkenwoude (Gemeente Bergambacht)
Ned. Herv. kerk. Van oorsprong middeleeuwse zaalkerk van vijf travee├źn met rondboogvensters, die in 1833 voor een groot deel werd vernieuwd..

Toren der Nederlands Hervormde Kerk

Dorpsstraat 18
Berkenwoude (Gemeente Bergambacht)
Toren der Ned. herv. kerk. Tegen de westkant van de kerk staat de voor een klein deel ingebouwde toren uit het begin van de 16e eeuw. De tor..

M. Verdoold Cz.

Kattendijk 1
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding Het GEMAAL "M. Verdoold Cz." is 1866 gesticht en is genoemd naar de toenmalige voorzitter van de polder Stolwijk. Het, in een een..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)