Meer dan 63.000 rijksmonumenten


R.K. Pastorie in Hernen

Woonhuis

Dorpsstraat 30
6616AH Hernen (gemeente Wijchen)
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van R.K. Pastorie

R.K. Pastorie. Deftig HERENHUIS met verdieping en schilddak, eerste helft 19e eeuw. Deuromlijsting; gesneden deur; vensters met luiken en achtruitsschuiframen in de parterre; vensters met zesruitsramen in de verdieping. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9317
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van R.K. Pastorie in Hernen

Boerderij, waarvan het met een rieten schilddak gedekte woonhuis dwars op de stal gebouwd is

Dorpsstraat 33
Hernen (Gemeente Wijchen)
BOERDERIJ, waarvan het met een rieten schilddak gedekte woonhuis dwars op de stal gebouwd is. Begin 19e eeuw. Vensters met luiken en zesru..

Boerderij onder met riet en pannen gedekt wolfdak, verbouwd tot bungalow, waarbij het historische karakter goed bewaard is gebleven

Dorpsstraat 31
Hernen (Gemeente Wijchen)
Midden 19e-eeuwse BOERDERIJ onder met riet en pannen gedekt wolfdak, verbouwd tot bungalow, waarbij het historische karakter goed bewaard is..

Sint Judocuskerk

Dorpsstraat 35
Hernen (Gemeente Wijchen)
St. Judocus, gewijd 1893, P.Stornebrink. Neoromaanse KRUISBASILIEK met half-ronde apsiden tegen de eindgevels van het transept en het koor,..

Gepleisterde boerderij onder met riet en pannen gedekt wolfdak

Dorpsstraat 16
Hernen (Gemeente Wijchen)
Gepleisterde BOERDERIJ onder met riet en pannen gedekt wolfdak, waarschijnlijk omstreeks 1800. Vensters met luiken en schuiframen.

Boerderij op een anker van het woonhuis gedateerd. Het woonhuis, dat een lage verdieping en een rieten schilddak heeft, is dwars op de stal gebouwd. B ..

Dorpsstraat 46
Hernen (Gemeente Wijchen)
BOERDERIJ, op een anker van het woonhuis gedateerd: 1805. Het woonhuis, dat een lage verdieping en een rieten schilddak heeft, is dwars op ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)