Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint Judocuskerk in Hernen

Kerkelijk Gebouw

Dorpsstraat 35
6616AE Hernen (gemeente Wijchen)
Gelderland

Bouwjaar: 1893
Architect: P.Stornebrink


Beschrijving van Sint Judocuskerk

St. Judocus, gewijd 1893, P.Stornebrink. Neoromaanse KRUISBASILIEK met half-ronde apsiden tegen de eindgevels van het transept en het koor, alsmede aan de beide einden van de zijbeuken. De in baksteen uitgevoerde kerk heeft een gevelversiering met lisenen en boogfriezen. Toren van vier, door lijsten gescheiden verdiepingen met boogfriezen en driehoekige gevelbekroningen. Apsisvormig uitgebouwd torenportaal. Inwendig bakstenen pijlers met kolonnetten, gemetselde gewelven en compleet aanwezig neoromaans meubilair. Orgel met Hoofdwerk en Positief, gemaakt door W. Rutter uit Kevelaer in 1856. Het vrije Pedaal werd later toegevoegd. Mechanisch torenuurwerk B. Eijsbouts, Asten, 1910, later voorzien van electrische opwinding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9312
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint Judocuskerk in Hernen

Boerderij, waarvan het met een rieten schilddak gedekte woonhuis dwars op de stal gebouwd is

Dorpsstraat 33
Hernen (Gemeente Wijchen)
BOERDERIJ, waarvan het met een rieten schilddak gedekte woonhuis dwars op de stal gebouwd is. Begin 19e eeuw. Vensters met luiken en zesru..

Boerderij op een anker van het woonhuis gedateerd. Het woonhuis, dat een lage verdieping en een rieten schilddak heeft, is dwars op de stal gebouwd. B ..

Dorpsstraat 46
Hernen (Gemeente Wijchen)
BOERDERIJ, op een anker van het woonhuis gedateerd: 1805. Het woonhuis, dat een lage verdieping en een rieten schilddak heeft, is dwars op ..

R.K. Pastorie

Dorpsstraat 30
Hernen (Gemeente Wijchen)
R.K. Pastorie. Deftig HERENHUIS met verdieping en schilddak, eerste helft 19e eeuw. Deuromlijsting; gesneden deur; vensters met luiken en ..

Boerderij onder met riet en pannen gedekt wolfdak, verbouwd tot bungalow, waarbij het historische karakter goed bewaard is gebleven

Dorpsstraat 31
Hernen (Gemeente Wijchen)
Midden 19e-eeuwse BOERDERIJ onder met riet en pannen gedekt wolfdak, verbouwd tot bungalow, waarbij het historische karakter goed bewaard is..

Boerderij, onder met riet en pannen gedekt wolfdak

Dorpsstraat 48
Hernen (Gemeente Wijchen)
BOERDERIJ, eerste helft 19e eeuw, onder met riet en pannen gedekt wolfdak. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Zijbaander.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)