Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij in Bergharen

Boerderij

Wijksestraat 25
6617BX Bergharen (gemeente Wijchen)
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij

BOERDERIJ, midden 19e eeuw, waarvan het met een rieten schilddak gedekte woonhuis dwars op de stal is gebouwd. Vensters met zesruitsramen; bovenvenstertjes met vierruitsramen. Stal met rieten wolfdak en getoogde inrijpoort. Een stenen schuur met rieten dak. Een tweede schuur (met jaartalankers: 1748) is in 1996 met moderne materialen opnieuw opgebouwd en wordt niet van monumentale waarde geacht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9307
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij in Bergharen

Poortje O.L. Vrouw ter Nood Gods

Molenweg 55
Bergharen (Gemeente Wijchen)
POORTJE O.L. Vrouw ter Nood Gods. Op de Molenberg een natuurstenen gotische poortomlijsting, overblijfsel van de in de eerste helft der 14e..

De Verrekijker

Molenweg 53
Bergharen (Gemeente Wijchen)
KORENMOLEN 'De Verrekijker'. Op de Molenberg een ronde, bakstenen beltkorenmolen uit 1904. De molen vervangt een in 1903 afgebrande stande..

Herenhuis met verdieping en met riet bedekt schilddak

Dorpsstraat 92
Bergharen (Gemeente Wijchen)
Aan de Dorpsstraat gelegen HERENHUIS met verdieping en met riet bedekt schilddak. In de gepleisterde gevels hebben de verdiepingsvensters h..

Boerderij, met dwars op de stal gebouwd woonhuis, dat een rieten schilddak en een gepleisterde voorgevel met zesruitsramen en luiken heeft

Elzendweg 13
Bergharen (Gemeente Wijchen)
BOERDERIJ, eerste helft 19e eeuw, met dwars op de stal gebouwd woonhuis, dat een rieten schilddak en een gepleisterde voorgevel met zesruits..

R.K. pastorie

Dorpsstraat 46
Bergharen (Gemeente Wijchen)
R.K.Pastorie. Statig HERENHUIS, omstreeks 1840, met verdieping en twee evenwijdige schilddaken. Vensterstrekken van rode steen, contraster..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)