Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, met dwars op de stal gebouwd woonhuis, dat een rieten schilddak en een gepleisterde voorgevel met zesruitsramen en luiken heeft in Bergharen

Boerderij

Elzendweg 13
6617AV Bergharen (gemeente Wijchen)
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij, met dwars op de stal gebouwd woonhuis, dat een rieten schilddak en een gepleisterde voorgevel met zesruitsramen en luiken heeft

BOERDERIJ, eerste helft 19e eeuw, met dwars op de stal gebouwd woonhuis, dat een rieten schilddak en een gepleisterde voorgevel met zesruitsramen en luiken heeft. Rechts tegen de boerderij twee schuren van steen, waarvan de voorste een half schilddak en de achterste een met riet en pannen gedekt wolfdak heeft. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9296
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, met dwars op de stal gebouwd woonhuis, dat een rieten schilddak en een gepleisterde voorgevel met zesruitsramen en luiken heeft in Bergharen

De Verrekijker

Molenweg 53
Bergharen (Gemeente Wijchen)
KORENMOLEN 'De Verrekijker'. Op de Molenberg een ronde, bakstenen beltkorenmolen uit 1904. De molen vervangt een in 1903 afgebrande stande..

Poortje O.L. Vrouw ter Nood Gods

Molenweg 55
Bergharen (Gemeente Wijchen)
POORTJE O.L. Vrouw ter Nood Gods. Op de Molenberg een natuurstenen gotische poortomlijsting, overblijfsel van de in de eerste helft der 14e..

Boerderij

Wijksestraat 25
Bergharen (Gemeente Wijchen)
BOERDERIJ, midden 19e eeuw, waarvan het met een rieten schilddak gedekte woonhuis dwars op de stal is gebouwd. Vensters met zesruitsramen; b..

R.K. pastorie

Dorpsstraat 46
Bergharen (Gemeente Wijchen)
R.K.Pastorie. Statig HERENHUIS, omstreeks 1840, met verdieping en twee evenwijdige schilddaken. Vensterstrekken van rode steen, contraster..

Rooms katholieke kerk St. Anna

Dorpsstraat 48
Bergharen (Gemeente Wijchen)
St. Anna, 1894, G. Franssen. Neogotische kruisbasiliek met vierkante kruisingstoren, beinvloed door Jos. Cuypers' St. Urbanus te Nes a.d. A..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)