Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Aaldert in Bergharen

Boerderij

Aaldert 2
6617AL Bergharen (gemeente Wijchen)
Gelderland

Bouwjaar: 1716 (jaartalankers)


Beschrijving van De Aaldert

BOERDERIJ 'De Aaldert'. Boerderij, waarvan het gepleisterde en met een rieten schilddak gedekte woonhuis dwars op de stal is gebouwd. Het woonhuis heeft jaartalankers: 1716, vensters met luiken en 20-ruitsschuiframen en een oud interieur, o.a. balkenzolders. Rechts een stenen schuur onder hoog, rieten dak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9295
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Aaldert in Bergharen

Boerderij

Dorpsstraat 10
Bergharen (Gemeente Wijchen)
BOERDERIJ, waarvan het met een rieten schilddak gedekte woonhuis dwars op de stal is gebouwd. Gedateerd in een jaartalsteentje: 1866. Het ..

Boerderij met rieten schilddak en in de voorgevel vensters met luiken en zesruitsschuiframen

Uilengat 12
Bergharen (Gemeente Wijchen)
BOERDERIJ, omstreeks 1800 met rieten schilddak en in de voorgevel vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Fraaie bakstenen schuur met z..

R.K. pastorie

Dorpsstraat 46
Bergharen (Gemeente Wijchen)
R.K.Pastorie. Statig HERENHUIS, omstreeks 1840, met verdieping en twee evenwijdige schilddaken. Vensterstrekken van rode steen, contraster..

Rooms katholieke kerk St. Anna

Dorpsstraat 48
Bergharen (Gemeente Wijchen)
St. Anna, 1894, G. Franssen. Neogotische kruisbasiliek met vierkante kruisingstoren, beinvloed door Jos. Cuypers' St. Urbanus te Nes a.d. A..

Boerderij, met dwars op de stal gebouwd woonhuis, dat een rieten schilddak en een gepleisterde voorgevel met zesruitsramen en luiken heeft

Elzendweg 13
Bergharen (Gemeente Wijchen)
BOERDERIJ, eerste helft 19e eeuw, met dwars op de stal gebouwd woonhuis, dat een rieten schilddak en een gepleisterde voorgevel met zesruits..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)