Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gotisch huis met hoog zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen, muizetandfriezen, overblijfsels van pinakels en ankers in 's Heerenberg

Woonhuis

Oudste Poortstraat 7
7041AP 's Heerenberg (gemeente Montferland)
Gelderland

Bouwjaar: eerste kwart 16e eeuw 1500 eerste kwart 16e eeuw


Beschrijving van Gotisch huis met hoog zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen, muizetandfriezen, overblijfsels van pinakels en ankers

Gotisch huis (XVIa) met hoog zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen, muizetandfriezen, overblijfsels van pinakels en ankers. Gepleisterde voorgevel met ramen in stijl XVIII en Empiredeurpartij. Dakkapel met gebogen fronton en vleugelstukken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9279
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gotisch huis met hoog zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen, muizetandfriezen, overblijfsels van pinakels en ankers in 's Heerenberg

Witgepleisterd huis onder schilddak, eenvoudige, strakke lijstgevels met hoeklisenen en ramen uit de bouwtijd. Empire-deurpartij met stoep. Gepleister ..

Walsteeg 3
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Witgepleisterd huis onder schilddak, van karakter XIXb. Eenvoudige, strakke lijstgevels met hoeklisenen en ramen uit de bouwtijd. Empire-deu..

Voormalige gasthuis

Gasthuisplein 2
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Langwerpig gebouw van laat-middeleeuwse oorsprong, het v.m. Gasthuis. Aan de oostzijde oorspronkelijke puntgevel; aan de westzijde schilddak..

Waltoren

Waltoren aan de Walsteeg
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Aan deze steeg een eenvoudige vierkante waltoren met tentdak (XV).

Boetselaersborg

Het Kattenburg 6
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
De Boetzelaersborg. Adellijk HUIS (midden 16e eeuw) op L-vormige plattegrond, sterk gewijzigd in de 18e en vroege 19e eeuw. Tegen de oosteli..

Deftig, gepleisterd herenhuis. Bewerkte kroonlijst, omlopend schilddak en stoep

Marktstraat 3
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Deftig, gepleisterd herenhuis, in oorsprong XVI, thans van karakter XIXc. Bewerkte kroonlijst, omlopend schilddak en stoep.

Kaart & Routeplanner