Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rechthoekig huis met zadeldak tussen twee puntgevels en in de lange gevels muizetandfriezen. In de 16e eeuw zetel van de Bergse Munt in 's Heerenberg

Gebouw

Muntwal 1
7041AA 's Heerenberg (gemeente Montferland)
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 16e eeuw 1500 eerste helft 16e eeuw


Beschrijving van Rechthoekig huis met zadeldak tussen twee puntgevels en in de lange gevels muizetandfriezen. In de 16e eeuw zetel van de Bergse Munt

Rechthoekig huis uit XVI A met zadeldak tussen twee puntgevels en in de lange gevels muizetandfriezen. Overblijfsels van de oorspronkelijke vensters. In de 16e eeuw zetel van de Bergse Munt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9276
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rechthoekig huis met zadeldak tussen twee puntgevels en in de lange gevels muizetandfriezen. In de 16e eeuw zetel van de Bergse Munt in 's Heerenberg

Breed huis onder schilddak. Het gerestaureerde pand heeft een gotische puntgevel met tweelichtskozijnen. Inrijpoort

Hofstraat 8
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Breed huis (XVI) onder schilddak met ramen en deuromlijsting XVIIId. Luiken voor de vensters. Het gerestaureerde pand heeft aan de Muntwal e..

Deftig herenhuis met schuiframen en deur uit de bouwtijd

Hofstraat 1
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Deftig herenhuis (XIXc) met schuiframen en deur uit de bouwtijd, de laatste met bovenlicht, waarin gietijzeren levensboom. Het huis, dat op ..

Oude pastorie

Muntwal 7
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Oude Pastorie, zwaar gerestaureerd huis (XVI B) op rechthoekige grondslag met puntgevels en een zadeldak. In de voorgevel begane-grond venst..

Sint-Pancras en Joriskerk

Hof van Bergh 2
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Ned. Herv. Kerk (St. Pancras en Joris). Dwarspand en zeer kort, onregelmatig gevormd schip van een 15e eeuwse kerk, waarvan de koorfundering..

Sint- Pancratiuskerk

Hofstraat 2
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
R.K. Kerk (St. Pancratius). Driebeukige kruisbasiliek in neogotische trant met 5/8 gesloten koor, geflankeerd door 3/8 gesloten kapellen en ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)