Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint-Pancras en Joriskerk in 's Heerenberg

Kerkelijk Gebouw

Hof van Bergh 2
7041AC 's Heerenberg (gemeente Montferland)
Gelderland

Bouwjaar: 15e eeuw 1400 15e eeuw


Beschrijving van Sint-Pancras en Joriskerk

Ned. Herv. Kerk (St. Pancras en Joris). Dwarspand en zeer kort, onregelmatig gevormd schip van een 15e eeuwse kerk, waarvan de koorfunderingen in 1943 ontgraven werden. Vlakke zoldering. Inventaris: preekstoel (midden XVII) en beschadigde zerken. Orgel met Hoofdwerk en Onderpositief. Gemaakt in 1861 door H. Haffmans te Doetinchem met gebruikmaking van delen van het oude Weidtman-orgel uit 1742. In 1959 gerestaureerd door Flentrop Orgelbouw te Zaandam. In muuropening van de zuidgevel een klok van Hemony, 1644, diam. 57 cm. De klok is afkomstig uit het carillon van de Wijnhuistoren te Zutphen en werd in 1949 door J.H. van Heek aan de kerk geschonken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9271
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint-Pancras en Joriskerk in 's Heerenberg

Rechthoekig huis met zadeldak tussen twee puntgevels en in de lange gevels muizetandfriezen. In de 16e eeuw zetel van de Bergse Munt

Muntwal 1
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Rechthoekig huis uit XVI A met zadeldak tussen twee puntgevels en in de lange gevels muizetandfriezen. Overblijfsels van de oorspronkelijke ..

Wapenleeuwen op voorburcht bij Huis Bergh

Hof van Bergh 1
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Omschrijving onderdeel 3: WAPENLEEUWEN OP VOORBURCHT. Twee voor de dam naar de poortdoorgang van de hoofdburcht gesitueerde sokkels met wap..

Breed huis onder schilddak. Het gerestaureerde pand heeft een gotische puntgevel met tweelichtskozijnen. Inrijpoort

Hofstraat 8
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Breed huis (XVI) onder schilddak met ramen en deuromlijsting XVIIId. Luiken voor de vensters. Het gerestaureerde pand heeft aan de Muntwal e..

Oude pastorie

Muntwal 7
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Oude Pastorie, zwaar gerestaureerd huis (XVI B) op rechthoekige grondslag met puntgevels en een zadeldak. In de voorgevel begane-grond venst..

Huis Bergh

Hof van Bergh 1
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Omschrijving onderdeel 1: HUIS BERGH. Het huis bestaat uit een Middeleeuws complex van voorburcht en hoofdburcht, beide omgracht, waarop ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)